Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bouw nieuwe Johannahuis Wassenaar loopt vertraging op

Datum nieuwsfeit: 28-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wassenaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wassenaar

Bouw nieuwe Johannahuis loopt vertraging op
28-08-2001

De bouw van het nieuwe Johannahuis in Wassenaar heeft vertraging opgelopen. De provincie Zuid-Holland had op 26 juni jl. een verklaring van geen bezwaar gegeven voor de bouwplannen op het terrein van de voormalige zuivelfabriek van Campina Melkunie. De minister van VROM heeft deze vervangen door een vervangingsbesluit, waarmee de verleende verklaring van geen bezwaar alsnog wordt geweigerd.

De Wilhelmina Alida Stichting had begin oktober de bouw van het nieuwe Johannahuis willen starten. Het plan omvat een woonzorgcomplex van 98 seniorenappartementen en 50 zorgplaatsen. Dat plan vormde samen met een bouwplan van 50 vrije sector appartementen een totaalplan voor de bebouwing en groene herinrichting van het voormalige terrein van Campina Melkunie. De minister van VROM heeft op advies van de Inspecteur Ruimtelijke Ordening geoordeeld dat dat totale bouwplan in strijd is met het nationaal ruimtelijk beleid met betrekking tot het rijksbufferzonebeleid. In het besluit wordt wel ingestemd met de nieuwbouw van het woonzorgcomplex.

Burgemeester en wethouders van Wassenaar ervaren het besluit van de minister als een forse tegenslag. Zij beraden zich nu over de vraag welke vervolgstappen op korte termijn noodzakelijk zijn voor het behoud van het voor Wassenaar zeer belangrijke woonzorgcomplex met 50 zorgplaatsen en 98 aanleunwoningen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie