Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wijkvernieuwing Emmerhout gemeente Emmen

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Wijkvernieuwing Emmerhout, 29 augustus 2001

Wijkvernieuwing Emmerhout levert banen en nieuwe woningen op

De gemeente Emmen wil de komende drie jaar 100 mensen met een uitkering uit de wijk Emmerhout aan een betaalde baan helpen. De plannen maken deel uit van het project Emmen Revisited dat wijkvernieuwing stimuleert in Emmerhout, Angelslo en Bargeres. Naast het aanpakken van de sociale problemen in Emmerhout Noord investeren de gemeente Emmen, Wooncom en RaboVastgoed in nieuwe woningen en woonomgeving. In Emmerhout Noord worden 300 flats, 82 garageboxen en een voormalige school gesloopt om plaats te maken voor senioren- en koopwoningen.

In Emmerhout komt een een speciaal kantoor waar bewoners terecht kunnen met al hun vragen. Het ligt in de bedoeling in dit kantoor onder meer medewerkers van de afdeling Sociale Zaken, Wooncom en Kliq te huisvesten. Mensen met een uitkering kunnen bijvoorbeeld terecht voor een individueel toegesneden plan op het terrein van activering, reïntegratie, opleiding, cursussen en betaald werk.

Gebleken is dat een gelijktijdige sociale en fysieke aanpak in een zo vroeg mogelijk stadium de meeste kans van slagen heeft. Het project Emmen Revisited voorkomt hiermee dat de sociale problematiek van Emmerhout verschuift naar andere wijken. In Emmerhout wonen zo'n 600 huishoudens die op een of andere manier afhankelijk zijn van een uitkering, waarvan zo'n 400 van een bijstandsuitkering.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie