Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV tegen aanvraag werktijdverkorting Philips Nijmegen

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Metaal en elektro is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-08-2001

Philips Nijmegen heeft last van Centurion-paniek

De gisteren gedane aankondiging van Philips Nijmegen dat het bedrijf werktijdverkorting heeft aangevraagd, getuigt van Centurion-achtige paniek. Vorig jaar maakte semiconductors miljarden winst en CNV Metaal en elektro vraagt zich af waarom dit geld niet wordt gebruikt om de problemen op te lossen. Door werktijdverkorting aan te vragen wentelt het concern ondernemersrisico af op de belastingbetaler.

De bond is het dan ook volstrekt niet eens met de aanvraag. Philips heeft niet aangetoond dat er sprake is van een tijdelijke situatie. Voorts ontbreekt elke onderbouwing van de noodzaak van werktijdverkorting. Daarnaast ontbreekt er een plan voor de langere termijn. Philips lijkt bevangen door paniek nu de ict-markt het minder goed doet.

Bovendien is CNV Metaal en elektro verontwaardigd over het feit dat Philips Nijmegen de met de bond afgesloten cao niet naleeft. Hierin staat dat het bedrijf verplicht is om overleg te voeren met de bonden wanneer er sprake is van verlies van werkgelegenheid als gevolg van reorganisaties of sluitingen. De bond heeft inmiddels contact opgenomen met Philips om per omgaande tot overleg te komen.

Nadere inlichtingen:

Peter de Jong (bestuurder CNV Metaal en elektro) tel.: 026 - 495 53 22
Jan Immerzeel (persvoorlichting)
030 - 6 348 241

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie