Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee doden en zwaar gewonde bij verkeersongeval Simpelveld

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2001 Twee doden en een zwaar gewonde bij verkeersongeval.(21.00) Dinsdag 28 augustus 2001

Simpelveld, twee doden en een zwaar gewonde bij verkeersongeval: Bij een verkeersongeval op de Wijnstraat in Simpelveld zijn dinsdagmiddag de bestuurder van een bromfiets en de bestuurder van een motor dodelijk verongelukt. De duopassagier van de motor is met zwaar lichamelijk letsel in het ziekenhuis te Heerlen opgenomen. Vanaf het fietspad van de Wijnstraat in Simpelveld (het verlengde van de Imstenraderweg) stak omstreeks 16.45 uur de bestuurder van een bromfiets vanaf het fietspad de rijbaan over. Daarbij lette deze niet voldoende op het naderende verkeer uit de richting van Huls en hij daarop werd aangereden door de bestuurder van een motor die de overtekende bromfietser niet meer kon ontwijken. Door de klap van de aanrijding werd de bestuurder van de bromfiets van zijn voertuig gereden waarbij deze terechtkwam onder een uit tegenovergestelde richting naderende personenauto. Zowel de bestuurder van de bromfiets als de bestuurder van de motor waren op slag dood. De bestuurder van de motor raakte na de klap van de aanrijding in brand mogelijk door de brandende benzine afkomstig uit de bromfiets. De duopassagiere van de motor werd door de klap van de aanrijding van de motor geworpen en kwam meters verder in de linker berm van de rijbaan terecht. Zij raakte zwaar gewond. Ter plaatse werd door ambulancepersoneel eerste hulp verleend aan de duopassagiere. Daarna werd zij in zorgwekkende toestand overgebracht naar het ziekenhuis te Heerlen waar een spoedoperatie noodzakelijk was.
De Wijnstraat en de Imstenraderweg werden door de politie voor alle verkeer afgesloten om de hulpdiensten vrij werken te verschaffen. Kort na 19.00 uur werd de weg weer vrijgegeven voor alle verkeer. De afdeling verkeer van de politie stelt naar de juiste toedracht een uitgebreid onderzoek in.

(Dit persbericht bevat geen personalia van betrokken personen omdat familie en/of nabestaanden nog niet ingelicht zijn en er nog geen aanherkenning van de dodelijke slachtoffers heeft plaatsgevonden. Dit gebeurt nog wel hedenavond.)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie