Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten districten Stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-08-2001

Politieberichten districten Stad Utrecht, 09.15 uur
Bellen tegen rellen

ARNHEM/UTRECHT Tijdens de wedstrijd Vitesse FC Utrecht werden afgelopen zaterdagavond diverse FC Utrecht supporters aangehouden nadat zij zich op de tribune hadden misdragen. De politie van Arnhem heeft de zaak in onderzoek en kon nog niet alle overlastveroorzakers aanhouden.
Bij het Centraal Informatiepunt Voetbalvandalisme (CIV) is een meldpunt voetbalvandalisme ingericht. Op het telefoonnummer 0900-1433 kunnen personen - eventueel anoniem bellen met informatie over voetbalrellen.

Getuigen van de rellen van afgelopen zaterdag, of personen die anderszins informatie hebben die voor de politie van belang kan zijn, worden verzocht zich via dit nummer met de politie in verbinding te stellen.

Verkrachting binnenstad blijkt valse aangifte

(zie persbericht 12 juli 2001)
UTRECHT - De politie meldde vorige maand dat een 19-jarig meisje uit Helmond op 21 juni jl. aangifte had gedaan van verkrachting in de binnenstad van Utrecht. Na uitgebreid onderzoek van de afdeling Jeugd- en Zedenzaken is vast komen te staan dat het meisje valse aangifte heeft gedaan. Dit heeft zij vorige week tegenover de politie bekend. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte. Zij zal daarnaast een hulpverleningstraject volgen.

Vrouw in rolstoel aangereden

UTRECHT - Op een parkeerplaats aan de Langerakbaan werd dinsdagavond omstreeks zes uur een 76-jarige vrouw in een rolstoel aangereden. De Utrechtse vrouw reed op de parkeerplaats toen een auto met een 32-jarige Utrechtse bestuurder de parkeerplaats op kwam rijden en geen voorrang verleende aan de vrouw. Zij is met onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen.

Snelheidscontrole

DE MEERN Tussen vier uur en half vijf werd op de Burgemeester Middelweerdweg een snelheidscontrole gehouden. Zes bestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden. Hoogst gemeten snelheid was 89 km/u, waar 70 km/u is toegestaan.

Aanhouding op automarkt
UTRECHT - Op het parkeerterrein voor bezoekers aan de automarkt werd dinsdag rond het middaguur een 30-jarige man uit Rotterdam aangehouden omdat hij een valse naam opgaf.
De politie werd door beveiligers gewaarschuwd dat op het parkeerterrein een aantal autos stonden die te koop werden aangeboden. Dit is niet toegestaan op de openbare weg.
Toen de politie de eigenaren van de auto wilde bekeuren, gaf de Rotterdammer een valse naam op. Dit bleek later uit zijn identiteitspapieren. Tegen de man werden twee processen-verbaal opgemaakt: voor het opgeven van een valse naam en voor het te koop aanbieden van zijn auto op een plaats waar dit niet is toegestaan.

Jongen gestoken met mes
UTRECHT - Een 18-jarige jongen uit Utrecht werd dinsdagavond omstreeks half zeven op de Montfoortlaan in zijn borst gestoken met een mes. Door omstanders is de jongen naar het ziekenhuis gebracht waar hij nog steeds verblijft. De jongen heeft inwendig letsel. Het is voor de politie nog onduidelijk wat vooraf is gegaan aan het incident. De recherche van district Tolsteeg heeft de zaak in onderzoek.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie