Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Eindhoven gaat samenwerken met Curaçao

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 29 augustus 2001

Ondersteuning bij bevolkingsadministratie en documentaire informatievoorziening

Gemeente Eindhoven gaat samenwerken met Curaçao

De gemeente Eindhoven gaat de afdeling Burgerlijke Stand, Bevolking van Verkiezingen van het Eilandgebied Curaçao ondersteunen in het beheer en het optimaliseren van het systeem voor bevolkingsadministratie. Daarnaast gaat Eindhoven de afdeling Registratuur, Archief, Sekretarie en Expeditie van Curaçao ondersteunen in het professionaliseren van de documentaire informatievoorziening en archieffunctie. De Eindhovense burgemeester R. Welschen en mevrouw mr. I. Pikerie, Gedeputeerde van Algemeen Beheer van het Eilandgebied Curaçao, ondertekenden op 29 augustus jl. op het Eindhovense Stadskantoor twee samenwerkingsovereenkomsten. Deze gaan formeel op 1 september a.s. in.

Dat Eindhoven voor beide projecten deskundigheid beschikbaar stelt, is niet toevallig. Eindhoven heeft een vergelijkbaar aantal inwoners als Curaçao, heeft dezelfde softwareleverancier en onderhoudt al enkele jaren informele contacten met het Eilandengebied. Eindhoven zal de ondersteuning bieden via contact per telefoon, fax en e-mail, het uitzenden van medewerkers en het ontvangen stagiaires.

Doelstellingen
Sinds 1999 beschikken de Nederlandse Antillen en Aruba over een geautomatiseerde bevolkingsadministratie. Doelstellingen van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties hierbij zijn: de dienstverlening op Curaçao verbeteren, de belangen van geregistreerde burgers in het Koninkrijk uniform behartigen en afnemers van betrouwbare en actuele persoonsinformatie voorzien. Met betrekking tot de documentaire informatievoorziening is het doel de informatie te beheren als een samenhangend geheel met vermijding van overlappingen en doublures waarbij een volledige weergave van het (werk)proces gewaarborgd moet zijn.

Nieuw Stadskantoor op Curaçao
Mevrouw I. Pikerie maakt deel uit van een delegatie van mensen uit Curaçao die sterk betrokken zijn bij de uitvoering van de samenwerkingsovereenkomst. Tijdens het verblijf in Eindhoven maakte de delegatie een ronde langs diverse afdelingen. Daarbij was ook aandacht voor de balies in het Eindhovense Stadskantoor. De indeling en functionaliteit hiervan kan als voorbeeld dienen voor de inrichting van het nieuwe Stadskantoor op Curaçao.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie