Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV Burgerluchtvaart op qui vive na mislukken fusie KLM-td

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: KLM
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Burgerluchtvaart is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-08-2001

CNV Burgerluchtvaart op qui vive na mislukken fusie KLM-td

CNV Burgerluchtvaart is erg teleurgesteld dat de voorgenomen fusie tussen de KLM-technische dienst en het Amerikaanse onderhouds-en techniekconglomeraat UTC is afgeketst. De KLM-directie deelde dat vanochtend aan de bonden mee. "De KLM moet zich nu heel snel bezinnen op een andere samenwerkingspartner om in de toekomst werkgarantie te houden", stelt vakgroepbestuurder Eric Aarts van CNV Burgerluchtvaart.

Volgens Aarts had een samenwerking met UTC (United Technologies Corp.), waarover al sinds najaar 1999 druk wordt onderhandeld, de positie van de KLM-td aanzienlijk versterkt. "Met UTC had de KLM-td bijvoorbeeld ook ineens opdrachten gekregen van Pratt &Whitney voor onderhoud; een banengroei met 500 arbeidsplaatsen leek niet te optimistisch. Dat gebeurt nu dus allemaal niet. De KLM moet z'n knopen gaan tellen en zorgen dat het een groter deel van de maintenance and engineering-taart in handen krijgt. Schaalvergroting is nodig wil je overleven in een toekomst, waarbij vliegmaatschappijen steeds vaker allianties aangaan om daarin elkaar sterkste punten nog meer te versterken. Die zullen dan gewoontegetrouw ook op zoek gaan naar de grotere spelers op de onderhoudsmarkt.

Bij de KLM-td werken circa 5.000 mensen en de onderneming heeft een omzet van ongeveer 2,5 miljard gulden. UTC heeft een omzet van 50 miljard.

Houten, 29 augustus 2001

Nadere inlichtingen:

Eric Aarts (vakgroepbestuurder):
023 - 568 46 70
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 - 6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie