Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vangnetregeling huursubsidie gemeente Wageningen

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Wageningen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Wageningen

rondje Vangnetregeling huursubsidie 1 juli 2001 - 1 juli 2002

De Vangnetregeling Huursubsidie is in het leven geroepen om huishoudens, die plotseling met een inkomensdaling te maken hebben en tijdelijk niet door de reguliere huursubsidie worden gecompenseerd, financiële hulp te bieden. Als uw inkomen in 2001 gedaald is of in 2002 zal dalen ten opzichte van 2000 en u voldoet aan alle regels van de huursubsidie dan kunt u mogelijk in aanmerking komen voor de Vangnetregeling Huursubsidie. Ook als er veranderingen in de persoonlijke omstandigheden hebben plaatsgevonden, zonder dat het inkomen is gewijzigd, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor de Vangnetregeling Huursubsidie. Leest u daarom onderstaand bericht goed door.

Voor wie?
De Vangnetregeling Huursubsidie is bedoeld voor mensen die in het jaar 2001 tot juli 2002 minder inkomen hebben, maar niet in aanmerking komen voor huursubsidie. Huursubsidie wordt namelijk berekend op basis van het inkomen over 2000.
Ook huurders waarbij de gezinssamenstelling wijzigt, zonder dat het inkomen verandert, kunnen in aanmerking komen voor de Vangnetregeling Huursubsidie. Als u bijvoorbeeld 1 juli 2001 samen met uw partner en/of kinderen woont en u komt alleen te staan, kan het zijn dat u in aanmerking komt voor de Vangnetregeling Huursubsidie.

Belangrijkste voorwaarden voor de Vangnetregeling Huursubsidie De belangrijkste voorwaarde om in aanmerking te kunnen komen voor de Vangnetregeling Huursubsidie is, dat u voldoet aan alle regels van de huursubsidie voor de periode 1 juli 2001 tot 1 juli 2002 en dat er een daling van het inkomen is.

Een aanvraag Vangnetregeling moet binnen drie maanden na de inkomensdaling worden ingediend.
Als u de aanvraag niet binnen drie maanden na de daling van het inkomen hebt ingediend, kán u mogelijk nog wel in aanmerking komen voor een bijdrage Vangnetregeling Huursubsidie.

Deze bijdrage zal dan pas worden verstrekt vanaf de maand die volgt op de indiening van de aanvraag.
Een bijdrage Vangnetregeling Huursubsidie wordt maximaal voor een periode van drie maanden toegekend. Deze systematiek wijkt af van de huursubsidie, waarin de meeste aanvragen voor de periode van een jaar wordt toegekend.

Meer informatie
De regels voor wat betreft de huursubsidie voor dit subsidiejaar zijn te verkrijgen bij de gemeente, het postkantoor en de bibliotheek.

Als u denkt in aanmerking te komen voor de Vangnetregeling Huursubsidie, kunt u telefonisch contact opnemen met mevrouw Van der Meijde, afdeling bouwen, wonen en milieu, telefoon 0317 492824.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie