Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eurovoorlichting voor mensen met verstandelijke handicap

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

29 augustus 2001

Signalementen

Europroject

De ouderverenigingen organiseren in het hele land bijeenkomsten over eurovoorlichting voor ouders en mensen met een verstandelijke handicap.
Voor de bijeenkomsten is contactpersoon Jonnie Bosch, tel. (030) 236 37 38; voor het totale Euro-project Aartjan ter Haar, tel. (030) 236 37 67.

Brochure Zeldzaam

Zeer onlangs verscheen een brochure Zeldzaam in de serie informatie voor ouders en belangstellenden na de diagnose Uw kind heeft... In Nederland worden ongeveer duizend kinderen per jaar geboren met een chromosoomafwijking. Ongeveer driehonderd daarvan hebben een zeldzame aandoening. Dan begint voor veel ouders een zoektocht. De variatie in aard en ernst van de problemen varieert enorm en is soms moeilijk voorspelbaar.
Zeldzaam, bestelnummer 51002, prijs fl. 12,- voor leden en fl. 18,- voor anderen, inclusief verzend- en administratiekosten.

Samen geloven ... gewoon doen

Samen geloven ... gewoon doen is een videofilm die mensen aan het denken wil zetten over het proces van samen kerk/parochie zijn en over de wijze waarop mensen met een verstandelijke handicap daarbij betrokken kunnen worden. De video is een mengeling van gesprekken met betrokkenen en voorbeelden van activiteiten in het land. Er hoort een handleiding bij. Het project is gerealiseerd in samenwerking met de stichting Kerken en mensen met een verstandelijke handicap in Noord-Nederland.
De film is te bestellen bij het secretariaat van Philadelphia, bestelnummer 19215. De prijs voor leden is fl. 40,75, voor anderen fl. 61,15, inclusief verzend- en administratiekosten.

Afbouw BBI

Het Bisschop Bekkers Instituut in Utrecht had al een smallere basis gekregen. Inmiddels is besloten de functies op het terrein van documentatie en bibliotheek over te dragen aan het NIZW. Tot 1 januari 2002 blijft het BBI aanspreekbaar voor de werkzaamheden. Daarna vindt de feitelijke overdracht plaats.

Kinderen met een handicap in de opvang - Oproep

Het NIZW is benieuwd naar ervaringen met kinderen met een handicap in de gewone kinderopvang.
Hebt u informatie, dan graag naar NIZW, t.a.v. Netty Jongepier, Postbus 19152, 3501 DD Utrecht of e-mail (n.jongepier@nizw.nl)

Gezondheidsplein. Uw mening op TV!

Het televisieprogramma Gezondheidsplein wordt vanaf 4 september a.s. uitgezonden bij de AVRO op Nederland 1. Vast onderdeel in het programma is de Speakerscorner. Gedurende één minuut kan een kijker in de uitzending zijn of haar mening kenbaar maken of een oproep doen. Zolang het maar met gezondheid of gezondheidszorg te maken heeft. Zet uw betoog op papier en zorg dat uw verhaal niet langer duurt dan een minuut. Mail uw verhaal naar robin.melsen@mmm-productions.nl of fax naar (035) 671 78 97 onder vermelding van 'Speakerscorner'. Vermeld altijd uw telefoonnummer. Als uw verhaal in aanmerking komt voor de Speakerscorner neemt men contact met u op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie