Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Militair ernstig gewond bij explosie

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van DefensieNieuwsberichten

Militair ernstig gewond bij explosie

29-08-2001

Een 31-jarige bomexpert van het Explosieven Opruimings Commando (EOC) is gistermorgen (dinsdag) ernstig gewond geraakt toen een koffertje in zijn handen explodeerde. De Rotterdamse politie had in een auto een verdacht koffertje aangetroffen en daarop het EOC uit Culemborg gewaarschuwd. Naar aanleiding van de explosie heeft de politie meerdere personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid. De militair werd onmiddellijk naar het ziekenhuis vervoerd.

De auto, die na een achtervolging door de politie tegen een paal was gereden, werd voor onderzoek naar een hal gesleept. Daar werd na een eerste onderzoek besloten het EOC te waarschuwen. Na inspectie werd het koffertje uit de auto gehaald. Even later, rond zeven uur, ontplofte het koffertje. De omstandigheden waaronder dit gebeurde worden onderzocht.

Dinsdag werd het EOC ook al gewaarschuwd toen in Roosendaal onder een auto een verdacht pakketje werd aangetroffen. De auto ontplofte maandag in Steenbergen, hierbij werd een 55-jarige bewoonster van een huis gewond. De auto werd door de politie voor verder onderzoek meegenomen naar een industrieterrein. Daar werd op de brug onder de auto het pakketje aangetroffen en het EOC te hulp geroepen. Over de uitslag van het verdere onderzoek is nog niets bekend.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie