Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tweede Kamer op verkeerde been gezet door De Vries?

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Tweede Kamer op verkeerde been gezet door staatssecretaris De Vries?

Tweede Kamerlid Joop Atsma wil van staatssecretaris De Vries (Verkeer & Waterstaat) weten of zij de Tweede Kamer op het verkeerde been heeft gezet, nu uit het rapport van de commissie Andriessen over de verdeling van de etherfrequenties is gebleken dat in het buitenland frequenties niet worden geveild, maar op grond van een vergelijkende (kwaliteits)toets worden verdeeld.

Volgens Joop Atsma bevestigt het rapport dat een veiling niet nodig is, dat de etherfrequenties op een andere manier kunnen (en moeten) worden verdeeld. Dat kan ook voor de bestaande zenders een oplossing bieden. Daarvoor bestaan geen juridische belemmeringen. Atsma wil dan ook een nieuw debat met het kabinet.

Het kabinet lijkt intussen zo snel mogelijk de frequenties te willen veilen. De noodzaak daarvoor ontbreekt echter, omdat uit het onderzoek van de commissie Andriessen is gebleken, dat de internationale zendercoördinatie op zijn vroegst in 2002 kan worden afgerond. "Bovendien is iedere tijdsdruk komen te vervallen als gevolg van de recente verlenging van de bestaande vergunningen met maximaal één jaar", aldus de commissie.

Volgens Atsma is het rapport van de commissie Andriessen "uitermate degelijk" en bestond de commissie uit "zeer gezaghebbende" mensen. Behalve oud-minister van economische zaken K. Andriessen maakten ook R. Vreeman, burgemeester van Zaanstad en H. de Ru, hoogleraar staats- en bestuursrecht deel uit van de commissie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie