Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Cryptomathic haalt gerenomeerde crypto-expert in huis

Datum nieuwsfeit: 29-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Cryptomathic haalt gerenomeerde crypto-expert in huis

Belgische mede-uitvinder van AES-algoritme wordt hoofd cryptografie van Cryptomathic Benelux

Bunnik, Brussel, 29 augustus 2001 - Cryptomathic, de vooraanstaande aanbieder van technologische oplossingen voor de cryptografische beveiliging van dataverkeer en e-business, heeft de cryptografie-expert Vincent Rijmen benoemd tot Chief Cryptographer. Vincent Rijmen stond samen met Joan Daemen, een andere Belgische crypto-expert, aan de wieg van de internationale standaard AES (Advanced Encryption Standard) die eind dit jaar de plaats zal innemen van de veelgebruikte DES-standaard (Data Encryption Standard). Rijmen verwierf hiermee bekendheid in de hele wereld.

Na zijn doctoraatstudies aan de KU Leuven legde Vincent Rijmen zich toe op onderzoek op het vlak van cryptografische algoritmes. In 1997 haalde hij een doctoraat in de cryptografie en in 1998 nam hij, samen met collega Joan Daemen, deel aan een internationale competitie van het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST), voor het uitwerken van een nieuwe cryptografische standaard. In de herfst van vorig jaar verkoos NIST Rijndael, het algoritme van Vincent Rijmen en Joan Daemen boven de algoritmen van namen als IBM, Deutsche Telekom en RSA. Het nieuwe algoritme wordt intussen wereldwijd gebruikt voor de beveiliging van informatie.

"We zijn verheugd dat Rijmen deel uitmaakt van ons team", zegt Matt Landrock, Managing Director van Cryptomathic in de Benelux. "Hij heeft niet alleen talent maar wordt ook in de sector als expert erkend en we zijn ervan overtuigd dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling van
onze tools en oplossingen. Op die manier zal hij ook toe bijdragen onze leiderspositie in de markt van
e-security producten en diensten te versterken."

"Het was voor mij niet moeilijk om te beslissen of ik al dan niet aan de slag zou gaan bij Cryptomathic, in haar gespecialiseerde Cryptomathic Academy", zegt Vincent Rijmen. "Enerzijds kan ik me hier verder toeleggen op de studie van de cryptografie en anderzijds kan ik mijn ervaring met academische problemen en vraagstukken in reële situaties gebruiken. Deze combinatie van theorie en praktijk sprak me meteen aan en zal ook voor klanten en gebruikers ongetwijfeld een toegevoegde waarde inhouden."

Cryptomathic
Cryptomathic werd in 1986 opgericht door drie van 's werelds meest vermaarde cryptografen, als spin-off van de universiteit van Aarhus (Denemarken). Cryptomathic was hiermee één van de eerste bedrijven, actief in commerciële cryptografie. Sinds 1999 is Cryptomathic eveneens aanwezig in de Benelux, met een direct én een indirect verkoopkanaal dat o.m. uit system integrators, software vendors en consultants bestaat. Cryptomathic heeft kantoren in Aarhus, Leuven, Turijn, Cambridge en Kopenhagen. Klanten zijn o.a. Europay International, Alcatel, ABN AMRO, Capco, IBM, SWIFT en Telenor. Meer informatie vindt u op www.cryptomathic.com

Voor meer informatie:

Cryptomathic
Matt Landrock, Managing Director Benelux
Tel.: 0032 16 30 08 80
E-mail: (matt.landrock@cryptomathic.com)

LVT Benelux PR
Chris Van den Broeck / Vera Luypaert
Tel.: 0032 2 474 17 40
E-mail: (chris@lvtpr.com)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie