Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNN kent subsidies toe aan twaalf projecten

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Zoek soortgelijke berichten
SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


SNN kent subsidies toe aan twaalf projecten

De Bestuurscommissie Economische Zaken van SNN heeft de subsidieaanvragen goedgekeurd voor twaalf projecten. Deze projecten ontvangen onder andere geld uit EZ/Kompasmiddelen. Het programma Kompas voor het Noorden is het ruimtelijk economisch ontwikkelingsprogramma voor Noord-Nederland voor de periode 2000-2006.

Verbetering bedrijfsvoering MKB
De organisatie ITEM, verbonden aan de Hanzehogeschool van Groningen, heeft een project ontwikkeld dat de bedrijfsvoering van bedrijven in het midden- en kleinbedrijf (MKB) in Noord-Nederland moet verbeteren. Als uitgangspunt wordt de filosofie van het zogeheten Total Qyality Management gehanteerd. Dat wil zeggen dat bedrijven in het noorden worden gestimuleerd tot en begeleid bij verbeteringen op het gebied van procesmanagement, marketing, beleid & strategie, operationele resultaten, personeelsmanagement, middelenmanagement, logistiek en productieoptimalisatie. De initiatiefnemers verwachten over de projectperiode, die loopt tot 1 juni 2004, jaarlijks ongeveer tachtig bedrijven tot een kwaliteitsverbetering te bewegen. Daarmee zou een indirecte werkgelegenheid worden gerealiseerd van 600 nieuwe banen. De Bestuurscommissie Economische Zaken heeft voor het project 1.193.896 euro aan Kompasmiddelen beschikbaar gesteld.

Metalpark Delfzijl
Groningen Seaports krijgt 1.893.250 euro voor de ontwikkeling van een multimodaal bereikbaar bovenregionaal bedrijventerrein van 30 ha in Delfzijl. Het terrein, waarvoor een kilometer spoor en 200 meter kade wordt aangelegd, is speciaal bestemd voor metaal-gerelateerde bedrijven en komt direct naast de aluminiumfabriek Aldel. De ontwikkeling ervan wordt als noodzakelijk beschouwd voor de samenwerking tussen verscheidene bedrijven op het gebied van energie, recycling, faciliteiten en logistiek.

Cultuur ontwikkelingsproject Joure
De gemeente Skarsterlân zal met onder meer de herinrichting van het museumcomplex aan de Geelgietersstraat in Joure een goed toegankelijk en aantrekkelijk cultureel-historisch centrum creëren. Het project maakt deel uit van het Recreatief toeristisch projectenplan voor de A7-zone, bestaande uit de gemeenten Skarsterlân, Sneek, Heerenveen, Opsterland en Smallingerland. Het project in Joure wordt aangemerkt als een van de kansrijke projecten in dit plan. Behalve de herinrichting van het museumcomplex is voorzien in een nieuwe huisvestingsplaats voor de VVV, een presentatieruimte c.q. erfgoedwinkel en thee- en koffieschenkerij. Verder wordt de gerechtskamer in de Jouster toren gerenoveerd. Voor het project in Joure is 453.780 euro beschikbaar uit Kompasmiddelen.

Blue Moon Groningen
Op initiatief van de gemeente Groningen wordt in deze stad een manifestatie gehouden, waarbij architectuur, stedenbouw en cultuur worden geïntegreerd in een totaalprogramma. Het project, dat de naam Blue Moon heeft gekregen, bestaat uit vijf woningbouwprojecten in de binnenstad, vijf landschapsprojecten op het toekomstige Europapark en gedurende vier weken theater, kunst en muziek. Doel van de manifestatie is onder meer het imago van Groningen te versterken en daarmee haar aantrekkingskracht voor nieuwe bedrijvigheid te vergroten. Verder moet het project leiden tot betere ontwikkelingskansen van het Europapark, stimulering van de betrokkenheid van inwoners en bezoekers bij de kwaliteitsontwikkeling van de stad en versterking van het architectuur- en cultuurklimaat in Groningen. De manifestatie wordt gehouden van 24 augustus tot 23 september 2001. Voor de kosten van de organisatie stelt de Bestuurscommissie Economische Zaken 250.000 euro uit EZ/Kompasmiddelen beschikbaar.

De leerrekening
RBO Groningen zal individuele leerrekeningen (persoonsgebonden studiebudgetten) ontwikkelen, waarmee werknemers in staat worden gesteld hun eigen scholing te plannen en te organiseren. Het project is uitsluitend bestemd voor werkenden en met name voor personen met een verouderde opleiding en/of opleiding op LBO/MBO-niveau. Doel is de mobiliteit en inzetbaarheid van werknemers te vergroten en daarmee de werking van de arbeidsmarkt in Noord-Nederland te verbeteren. RBO Groningen krijgt hiervoor onder voorwaarden een Kompas-bijdrage toegekend van 141.591 euro.

Telewerk Try-out
Voor het ontwikkelen en uitvoeren van een telewerkproef voor bedrijven in Noord-Nederland krijgt VCC Noord-Nederland een eenmalige Kompas-bijdrage van 73.500 euro. VCC Noord-Nederland is een stichting, die zich onder meer bezig houdt met het ondersteunen van bedrijven bij het uitvoeren van plannen voor vervoersmanagement. De organisatie wil zich ontwikkelen tot een noordelijk kenniscentrum op het gebied van telewerken. Het gaat bij Telewerk Try-out om een beperkte proef die de drempel bij het Noordelijk bedrijfsleven, om tot invoering van telewerken over te gaan, moet verlagen. Het project loopt van 3 april 2001 tot en met 31 oktober 2002.

Ontwikkeling opleidingen Transport en Logistiek Stichting Technomatch Transport en Logistiek ontwikkelt twee opleidingen op respectievelijk het gebied van e-commerce en logistiek in de procesindustrie. De opleidingen zijn gericht op een betere afstemming tussen het beroepsgericht onderwijs en het bedrijfsleven, specifiek op het terrein van transport en logistiek. Onderzoek door Technomatch heeft aangetoond dat op dit moment onderwijsinstellingen op een aantal punten niet in staat zijn voldoende personeel aan bedrijven te leveren en dat de scholing van zittend personeel tekortschiet. Voor de opleidingen wordt een Kompas-bijdrage beschikbaar gesteld van 102.256 euro.

Praktische scheepsbouwkunde
Voor de ontwikkeling van een drietal scheepsbouwopleidingen wordt een eenmalige Kompas-bijdrage toegekend van 140.000 euro. Het gaat om een elementaire cursus scheepsbouwkunde, een verdiepingsstudie scheepsengineering en een practicum engineering. De behoefte aan goed opgeleid personeel in de maritieme sector in Noord-Nederland is groot. Uit een brancheverkenning, die is uitgevoerd in opdracht van de provincie Groningen, is naar voren gekomen dat in de scheepsbouwsector in Noord-Nederland een groot tekort bestaat aan technici met voldoende kennis van de scheepsbouw. Ondernemingen worden daardoor geremd in hun ontwikkeling.

Ontwikkeling praktijkopleidingen Chemie en Kunststoffen De behoefte aan goed opgeleide medewerkers in de procesindustrie groeit. De inhoud van laboratorium- en operatorfuncties verandert snel door technologische vooruitgang en automatisering. Het is om die reden belangrijk dat het kennisniveau van werknemers in de procesindustrie gelijke tred houdt met bovengenoemde ontwikkelingen. Om dat te bereiken ontwikkelt de Stichting Technomatch Chemie en Kunststoffen gerichte praktijkopleidingen, die moeten bijdragen aan het verbeteren van de afstemming tussen vraag en aanbod van arbeid in de procesindustrie in Noord-Nederland. De opleidingen voorzien in laboratoriumanalyselokalen, een proceshal en een opstelling voor zogenoemde Rapid Prototyping. Er is een eenmalige Kompasbijdrage beschikbaar gesteld van 168.467 euro.

Touch Screen Informatiezuilen
Het Noord-Nederlands Bureau voor Toerisme krijgt 79.321 euro uit EZ/Kompasmiddelen voor de plaatsing van dertien informatiezuilen in het gebied van de regio VVV IJsselmeerkust en de gemeente Wymbritseradiel. Doel is een kwaliteitsverbetering van de toeristisch-recreatieve informatievoorziening te realiseren. Als het project slaagt, zullen in Noord-Nederland mogelijk meer informatiezuilen worden geplaatst. Ook voor de toeristische informatievoorziening bieden de nieuwe media belangrijke perspectieven. Zij kunnen het toeristisch-recreatieve product dichter bij de consument brengen en bieden een keur aan selectieve c.q. gerichte communicatiemogelijkheden. Zo worden de feitelijke openingstijden verlengd tot 24 uur per dag gedurende zeven dagen in de week, kan de informatievoorziening worden uitgebreid en verbeterd en is een betere exploitatie mogelijk van de bestaande verkoop- en informatiepunten.

Logiesverstrekkende bedrijven in Fryslân: promotie en kwaliteit op maat
De Stichting Hoteloverleg Friesland i.o. (Koninklijke Horeca Nederland Regio Friesland) wil de positie van logiesverstrekkende sector in Fryslân versterken ten opzichte van concurrerende regio's. Daartoe zullen de hotels in de provincie op verscheidene terreinen veel meer gaan samenwerken. Gekozen is voor een driesporenstrategie: - clustervorming op basis van regionale binding; - kwaliteits- en rendementsverbetering; - communicatie en promotie. Aan het samen in de markt zetten van steden, regios en landsdelen op een professionelere manier dan tot nu toe het geval is, wordt grote waarde gehecht, daar de verwachting is dat binnen Nederland en zelfs Europa een strijd om de gunst van de toerist zal ontbranden tussen steden en regios dan wel landsdelen. Individuele inspanningen zullen volgens die opvatting weinig tot niets opleveren. Het initiatief in Fryslân is opgezet in navolging van vergelijkbare initiatieven in Drenthe. Voor het project, dat openstaat voor alle hotels in Fryslân, is 181.729 euro beschikbaar gesteld uit EZ/Kompas-middelen.

Logiesverstrekkende bedrijven in Groningen
Een identiek project als in Fryslân wordt ook in Groningen opgezet. Initiatiefnemer daar is de Stichting Hoteloverleg Groningen i.o. (Koninklijke Horeca Nederland Regio Groningen). Voor het project is 170.605 euro beschikbaar gesteld uit EZ/Kompasmiddelen.

30-08-2001 (01-026)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie
Westinghouse' accelerator WeLink(TM) stimuleert innovatie kernenergie BRUSSEL-(BUSINESS WIRE)- Westinghouse Electric Company heeft een nieuwe methode gecreeerd voor vernieuwers die kernenergietechnologie...

TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank
TSYS vernieuwt betaalverwerkingsovereenkomst met Rabobank COLUMBUS, Ga. & UTRECHT, The Netherlands-(BUSINESS WIRE)- TSYS (NYSE: TSS) heeft vandaag bekendgemaakt dat Rabobank...

Speedheat heeft warm hart voor regionale sportclub
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

Stop Kamagra start petitie tegen illegale handel in Kamagra
StopKamagra.nl is een petitie gestart voor een betere controle op Kamagra tabletten op de Nederlandse markt. Hiermee hoopt de beweging...

Nederlandse referendum tegen CETA in beeld
Referendum over CETA komt eraan Persbericht – 26 oktober 2016 Referendum over CETA komt eraan Nederland neemt stokje van de...

Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace
Real-time datareplicatie van HVR naar Azure Marketplace SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- Vooruitstrevende en direct werkende datareplicatie is nu beschikbaar voor klanten...

Geen significante afname vluchten Thailand na overlijden koning
Met het overlijden van de Thaise koning bijna twee weken geleden, is in het land een maand van nationale rouw...

Places to work Almere lanceert nieuwe website
Ondernemersplek Places to work in Almere heeft een vernieuwde website. Hierop is nu in één oogopslag te zien dat het...

BankGiro Loterij blijft Spoorwegmuseum steunen
De BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland, verlengt haar bijdrage aan Het Spoorwegmuseum met vijf jaar. Sinds 2007 heeft het...

Makelaars en huizenverkopers filmen nu zelf woningverkoopvideo's
Veel makelaars maken zelf de verkoopfoto's van hun vastgoedaanbod. Een professionele woningverkoopvideo produceren is echter voor de meeste makelaars en...

ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal
ERYTECH geeft 4 november 2016 bedrijfsupdate over derde kwartaal LYON, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- ERYTECH Pharma (Parijs:ERYP) (ADR:EYRYY) (Euronext Parijs: ERYP), de...

Code Oranje afgekondigd: op weg naar een nieuwe democratie
Code Oranje afgekondigd¶ Persbericht Woensdag 26 oktober 2016 Code Oranje afgekondigd Op weg naar een nieuwe democratie Een groep van...

HomeExchange Gold brengt de ruil-ervaring naar nieuw service-niveau
HomeExchange – ‘s werelds grootste huizenruil-netwerk met meer dan 65.000 actieve listings in 150 landen– heeft HomeExchange Gold gelanceerd, een...

Bijna 90 procent Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde
Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Bijna 90% Nederlanders wil zeggenschap over eigen levenseinde Van alle Nederlanders wil...

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...