Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Eindhoven: Meisje aangerand

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Eindhoven e.o. 30-08-2001
3e Persbericht 30 augustus 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Meisje aangerand
Op de Frankrijkstraat is woensdagavond tussen 23.15 en 23.30 uur een 18-jarig meisje uit Eindhoven door een onbekende man aangerand. Het meisje liep te voet vanuit de Edisonstraat naar de Frankrijkstraat toen plotseling een man haar aansprak. De man vroeg of ze met hem mee wilde gaan. Het meisje weigerde dit. De man volgde het meisje en ging opeens voor haar staan en pakte haar vast. Hij betastte vervolgens haar borsten. Het meisje zag kans om zich los te rukken en weg te rennen. Het gaat om een man met een getinte huidskleur, ongeveer 45 50 jaar, 1.70 meter lang met een normaal postuur, donker haar en een snor.

Eindhoven: Bromfiets zonder verzekeringsplaatje Op de Orpheuslaan is donderdagmiddag rond 16.00 uur een 18-jarige bromfietser uit Alkmaar staande gehouden toen de politie hem zag rijden zonder verzekeringsplaatje en zonder valhelm. Bij controle bleek dat hij geen geldig bromfietscertificaat of rijbewijs had. Ook was het framenummer van de bromfiets onleesbaar. Hierop is de bromfiets in beslag genomen. De jongen is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hierna is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Snelheidscontroles
Op de Beemdstraat zijn donderdagmiddag tussen 15.40 en 17.00 uur 950 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 21 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u.

Op de Veldmaarschalk Montgomerylaan zijn woensdagmiddag tussen 14.05 en 15.05 uur 320 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 82 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u.

Op de Emmasingel zijn woensdagavond tussen 18.30 en 20.30 uur 770 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 66 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eindhoven: Meisje van tas beroofd
Op de Mathys de Layenslaan is donderdagmiddag rond 14.30 uur een 16-jarig meisje uit Eindhoven van haar tas beroofd. Het meisje was op de fiets. Plotseling passeerde haar een scooter met twee personen. De passagier rukte in het voorbijrijden de tas van de schouder van het meisje. In de tas zat een GSM en een portemonnee met 25 gulden.

Best: Vrouw met tas tegen hoofd geslagen
Op de Koningin Julianaweg is donderdagmiddag tussen 12.30 en 13.00 uur een 33-jarige vrouw uit Best door een onbekende man mishandeld. De vrouw was haar honden aan het uitlaten. Een van haar honden moest plotseling zijn behoefte doen op het trottoir. De vrouw was voornemens dit op te ruimen toen plotseling een onbekend fietser voorbij kwam die commentaar leverde. Er ontstond een woordenwisseling tussen beiden waarop de fietser zich omdraaide en stopte bij de vrouw. Hierop sloeg hij de vrouw met een plastic tas met inhoud tegen haar hoofd. De man fietste vervolgens door. De vrouw liep een blauwe en gezwollen plek aan haar hoofd op.

Best: Fietster gewond, automobilist rijdt door
Op de Spinnerstraat is woensdagochtend tussen 9.30 en 9.45 uur een 18-jarige fietster uit Best door een onbekende automobilist aangereden. Het meisje fietste over de Spinnerstraat toen plotseling uit de Leeuwerikstraat een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De bestuurder maakte een behoorlijk agressieve indruk en ging met zijn auto dicht achter de fietster rijden. Toen het meisje links af wilde slaan verhoogde de automobilist zijn snelheid en reed tegen haar fiets aan. Hierdoor kwam het meisje ten val en liep een kneuzing aan haar enkel op. De automobilist is met hoge snelheid weggereden in de richting van de Boterhoek. Het gaat om een man met een donkere huidskleur, een stevig postuur en halflang krullend zwart haar. Hij droeg twee goudkleurige oorringen en reed in een gele Opel Kadett. De politie is op zoek naar getuigen van het incident.

Budel: Snelheidscontrole
Op de Midbuulweg zijn donderdagochtend tussen 11.15 en 12.15 uur 50 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan overtraden 9 bestuurders de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 77 km/u.

Deurne: Wielrenner dodelijk verongelukt
Op de Brouwhuisweg is donderdagmiddag rond 13.00 uur de 65-jarige J.W. Welten uit Helmond tijdens een verkeersongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer fietste samen met een groep van ongeveer 22 wielrenners over de Brouwhuisweg vanuit Vlierden richting Helmond. Vlak voor het viaduct over de N279 kwam de man tijdens een inhaalmanoeuvre op het linker rijbaan terecht. Hierdoor botste hij frontaal tegen de bestelbus van een 44-jarige automobilist uit Deurne. Het slachtoffer overleed ter plaatse. De automobilist en twee wielrenners zijn voor behandeling overgebracht naar het Elkerliek ziekenhuis. Na behandeling konden zij naar huis.

Deurne: Zakkenrollerij
In een streekbus in Deurne is donderdagmiddag tussen 13.00 en 13.30 uur een 16-jarig meisje uit Horst het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Het meisje droeg de portemonnee in haar jaszak toen ze in de bus stapte. Even later bemerkte ze dat de portemonnee met daarin een buskaart, een geldbedrag van 20 gulden en een pasje, was weggenomen.

Eersel: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Nieuwstraat is donderdagmiddag tussen 14.00 en 14.30 uur een 58-jarige vrouw uit Eersel het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw had haar tas aan haar winkelwagentje hangen. Toen ze bij de kassa kwam om te betalen bemerkte ze dat haar portemonnee met daarin 20 gulden, enkele emballagebonnetjes en enkele pasjes was weggenomen.

Veldhoven: Zakkenrollerij
In een winkel aan de Mira is donderdagmiddag rond 13.30 uur een 49-jarige vrouw uit Veldhoven het slachtoffer van een zakkenroller geworden. Toen de vrouw bij de kassa wilde betalen merkte ze dat haar portemonnee uit haar handtas was weggenomen. In de portemonnee zaten enkele pasjes, een rijbewijs, 100 gulden en enkele sleutels.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie