Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DSM staakt productie van Evergreen Nylon Recycling

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


31N 30 augustus 2001

Evergreen Nylon Recycling schort productie op

Met ingang van heden wordt de productie van caprolactam uit gerecycleerd nylon 6 in de Evergreen Nylon Recycling fabriek in Augusta (Georgia, VS) voor onbepaalde tijd opgeschort. Onverwacht hoge productiekosten in combinatie met de huidige economische- en marktomstandigheden voor caprolactam in het algemeen vormen de aanleiding voor deze beslissing. Evergreen zal in de komende maanden de situatie evalueren en plannen voorbereiden voor de herstart van de fabriek. Deze plannen omvatten tevens het doorvoeren van technische verbeteringen in de installatie. Evergreen verwacht dat in de komende maanden ongeveer 90 banen zullen verdwijnen op de Augusta-locatie, ingehuurd personeel inbegrepen.

Evergreen, een joint venture van DSM Chemicals North America (Augusta, Georgia) en Honeywell International (Morristown, New Jersey) beschikt in Augusta over 's werelds grootste commerciële fabriek voor nylon recycling. De fabriek is gebaseerd op nylon 6 recycling-technologie die door DSM en Honeywell gezamenlijk is ontwikkeld. De jaarcapaciteit van de fabriek (45000 ton) werd tot nu toe voor 60% benut. De joint venture partners hebben besloten dat verdere investeringen nodig zijn om de productiekosten van het recyclingproces op een meer concurrerend niveau te brengen.

Inzet voor nylon recycling

Bill Price, directeur van DSM Chemicals North America, licht toe: "Deze fabriek blijft uit milieu-oogpunt een belangrijk middel om de stort van afval van tapijten en andere nylon 6-producten te verminderen. DSM betreurt het feit dat de fabriek onder de huidige omstandigheden tijdelijk moet worden stilgelegd, maar wij blijven ons inzetten voor nylon recycling als belangrijk onderdeel van onze Responsible Care-strategie."

De Evergreen-fabriek kwam begin 2000 in bedrijf. De fabriek zet nylon-afval om in caprolactam, de grondstof voor nylon 6. De teruggewonnen caprolactam is van dezelfde kwaliteit en levert dezelfde prestaties als 'virgin' caprolactam. Bij een volledig benutte capaciteit verwerkt de Evergreen-fabriek per jaar 90.000 ton nylon-afval, dat anders op stortplaatsen terecht zou komen.

DSM

DSM is een sterk geïntegreerd internationaal concern dat wereldwijd actief is in life science-producten, hoogwaardige kunststoffen, polymeren en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van EUR 8,1 miljard en telt wereldwijd 22.000 medewerkers (ultimo 2000), werkzaam in meer dan 200 vestigingen. DSM wil in 2005 behoren tot de wereldtop op het gebied van specialties met hoge toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten, met een omzet van EUR 10 miljard, waarvan minstens 80% wordt gerealiseerd in specialties met mondiale topposities.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie