Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laatste dag zonneboiler actie in Geldrop

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 25 juli 2001

Aanmelden kan nog tot 31 augustus
ZONNEBOILERACTIE LOOPT NOG STEEDS

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een opslagvat voor warm water in de woning. Begin mei is de Actie Zonneboiler 2001 van start gegaan. Voor de aanschaf van een zonneboiler met of zonder HR-ketel zijn namelijk forse energiepremies en subsidie van de rijksoverheid, Essent en de gemeente beschikbaar. U kunt zich echter nog tot 31 augustus van dit jaar aanmelden voor deze actie bij Essent.

Veel mensen hebben inmiddels een informatiepakket bij Essent aangevraagd. Hierin is aangegeven hoe bewoners van bestaande woningen in aanmerking kunnen komen voor een zeer aantrekkelijke regeling ten behoeve van de aanschaf van een zonneboiler, eventueel in combinatie met een nieuwe HR-verwarmingsketel. Indien u binnen de actie vóór aanschaf van het systeem tevens een Energie Prestatie Advies laat uitvoeren, kunt u boven op de energiepremie en subsidies ook in aanmerking komen voor een extra bonus van 25% over de energiepremie.

WARMTE DOOR DAGLICHT
Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een opslagvat voor warm water in de woning. Door de collector lopen buizen waardoor water stroomt. De collector vangt daglicht op, waarmee het water in de buizen wordt verwarmd. Dit water kan dan wel 90 °C heet worden. Het door de zon verwarmde collectorwater verwarmt het leidingwater in het voorraadvat, dat in de directe nabijheid wordt geplaatst. Het warmtapwater uit het voorraadvat stroomt via de cv-ketel naar de kraan. Is het water te koud, dan brengt de cv-ketel het warmtapwater op de minimale temperatuur van 65 °C.

LAGERE ENERGIEREKENING
Door deze actie bedraagt de meerprijs voor de zonneboiler slechts f 500,- à f 1.000,- ten opzichte van de normale marktprijs voor alleen een nieuwe HR-ketel. Bovendien besparen huishoudens die een zonneboiler laten plaatsen, ook al snel de helft van de energiekosten voor het verwarmen van het tapwater. Dit betekent een besparing van 175 m3 à 200 m3 aardgas per jaar met als gevolg een lagere energierekening. De financiële besparing bedraagt ongeveer f 160,- per jaar. Daarnaast spaart u het milieu door minder gas of elektriciteit te gebruiken voor de verwarming van uw water.

NOG TOT 31 AUGUSTUS
Om ook deel te nemen aan de Actie Zonneboiler en dus maximaal te profiteren van de regeling, dient Essent het aanmeldingsformulier in het informatiepakket vóór 31 augustus aanstaande te ontvangen. Informatiepakketten kunt u aanvragen via het gratis servicenummer: 0800-0073.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie