Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kees 't Hart spreekt Letterenlezing 2001 uit in Groningen

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

29 aug 2001

Nummer 112 23 augustus 2001

Kees 't Hart spreekt Letterenlezing 2001 uit

Noot voor de pers

Op donderdag 30 augustus wordt het facultaire jaar van de faculteit der Letteren geopend door de schrijver Kees 't Hart in de Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1 te Groningen, aanvang 16.00 uur. De titel van zijn lezing is: Voor wie schrijven? De toegang is vrij.

Kees 't Hart is redacteur van het tijdschrift De Revisor, waarin ook poëzie en literair en beschouwend proza van hem verscheen. "Schrijvers hebben de neiging om zich weinig van hun publiek aan te trekken", zegt hij. "Bij die neiging zet ik in mijn lezing een vraagteken. De lezer kijkt altijd over je schouder mee naar de tekst op het pc-scherm. Hij applaudisseert of roept boe."

't Hart publiceerde een verhalenbundel Vitrines (1988) en diverse romans. Voor zijn roman Blauw Curaçao (1996) ontving hij van de gemeente Leeuwarden de Pieter Jelles Prijs. In 2000 werd 't Hart genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en won hij de Multatuliprijs 2000 voor zijn boek De Revue (1999). Hij werd benaderd om voor het tijdschrift Hard Gras een speciaal nummer te schrijven over de voetbalclub SC Heerenveen. In het seizoen 2000/2001 trok hij intensief met de voetbalclub op. Hij verwerkte zijn ervaringen tot een boek dat in dagboekvorm verscheen in juni 2001 met de titel: Het mooiste leven...

Kees 't Hart (1944) studeerde Nederlandse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna was hij werkzaam in het onderwijs, eerst als docent, later als studentbegeleider.

Noot voor de pers

Meer informatie: Joke van Kuijk, Faculteitsbureau Letteren, tel. (050) 363 5906, e-mail: J.H.B.van.Kuijk-(Sweering@let.rug.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie