Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vlaamse virtuele school EduWest.be startklaar met cursussen

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Virtuele school EduWest.be vzw : startklaar met cursusaanbod Brugge, 30/8/2001
Met het nieuwe schooljaar voor de deur,staat ook de virtuele school EduWEST.be in de startblokken. Vorig schooljaar volgden ruim 500 cursisten een online cursus via EduWEST.be. Dankzij een blijvende stimulans van het project vanuit het provinciebestuur West-Vlaanderen, is de continuïteit dit schooljaar gegarandeerd. Opvallende nieuwigheden dit jaar zijn een verdubbeling van het aantal begeleidingscentra, een verdere uitbreiding van het aantal Open Leercentra vooralsnog allemaal in de provincie West-Vlaanderen, en een onvermijdelijke uitbreiding van het cursusaanbod. De nieuwkomers Access en Outlook maken het Office-aanbod compleet. In de zogenaamde goud-formule, waarbij cursus wordt gevolgd vanuit een Open Leercentrum, worden enkel nog de Office 2000-versies aangeboden. Thuiscursisten in de formules brons (zonder begeleiding) of zilver (met begeleiding) hebben voor bepaalde cursussen nog de keuze tussen de 97- of 2000-versie. Opvallende nieuwkomer is ook Windows Registry, waarbij de cursisten kennis maken met de duistere geheimen van een computerregister.
Het meest welgekomen nieuwsfeit is wellicht de forse prijsdaling. In de formule zilver met bijna 30%, in de formule brons zelfs met 50%. De e-learning markt is voortdurend in beweging, en ons onverwacht hoge cursistencijfer vorig schooljaar gaf ons alvast de ruimte de prijzen drastisch te verlagen. Deze prijsdaling, die enkele maanden terug eerder onopvallend op de website van EduWEST.be werd aangekondigd, zal voor heel wat geïnteresseerde cursisten ongetwijfeld drempelverlagend werken.
Ondertussen blikt het EduWEST.be team reeds vooruit. Naar volgend schooljaar toe maken we vooral werk van de inplanting van Open Leercentra in de provincie Oost-Vlaanderen. Daarnaast zal het cursusaanbod uiteraard blijven toenemen. Zo zit de ontwikkeling van een modulair opgebouwde programmeercursus nu al in de voorbereidingsfase.
Naast haar webleeractiviteiten blijft EduWEST.be verder educatieve software distribueren. Ook dat aanbod breidt vanaf dit schooljaar uit met een aantal Edu-ROMs en Macromedia-produkten. Uiterste inschrijvingsdatum in de formule goud is 7 september. De cursussen starten in de week van 10 september. Thuiscursisten (formule brons of zilver) kunnen op elk moment inschrijven en direct met de cursus starten.
De 30 Open Leercentra liggen verspreid over de Provincie West-Vlaanderen (locaties via website). Het cursusaanbod bevat de meeste courante bureauticapaketten.
Site: www.eduwest.be
Cursusaanbod: www.eduwest.be/aanbod.htm
Online Inschrijven: www.eduwest.be/inschrijven
Aanvraag Brochure: www.eduwest.be/brochure.htm

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie