Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Radio en TV Gelderland introduceert nieuwe programmering

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


1/2
Persbericht t.a.v. mediaredactie

RADIO EN TV GELDERLAND BIEDT KIJKERS KANS OP NIEUWE HAARDOS,

ANTI-RIMPELBEHANDELING OF KLASSIEKE SPORTWAGEN

De mooiste luchtbeelden van de provincie Gelderland in 16 weken durend Radio en TV spektakel als introductie nieuwe programmering.

Radio en TV Gelderland start aanstaande zaterdag 1 september in Nijmegen met een spectaculaire campagne die 16 weken duurt en kijkers kans biedt op het winnen van "de Grootste Prijs van Gelderland". Na het succes dat Helicam vorig jaar bracht -50% meer kijkers- is besloten het concept met de camerahelicopter uit te breiden tot een periode van 16 weken en de te winnen prijzen nog meer tot de verbeelding te laten spreken. Vorig jaar liep de hele provincie al uit om in aanmerking te komen voor het winnen van een privébos of een kasteelfeest voor 100 personen. Dit jaar zal het accent liggen op de grote Gelderse steden waarbij opnieuw spectaculaire grondacts van de Gelderse bevolking verwacht worden om de aandacht te trekken van de Radio en TV Gelderlandheli.
Henk Mouwe en Eric Schuurman presenteren vanaf zaterdag 1 september elke week het programma: 'HeliCam: De Grootste Prijs van Gelderland'. Vanuit een tweemotorige helicopter worden de steden en winkelcentra van de grootste provincie van Nederland in beeld gebracht. Kijkers zullen in 16 weekends alle grotere steden en stadscentra in de provincie van bovenaf kunnen zien. De hoogtepunten van de gevlogen route zijn elke zaterdagavond te zien in een 30 minuten durend programma dat om 18.00 uur aanvangt in de carrouselprogrammering van TV Gelderland. De integrale video-opnamen -Helicam Helemaal- zijn elke zondag te zien van 12.15 - 17.45 uur.

Nieuwe programmering
HeliCam: De Grootste Prijs van Gelderland heeft als afgeleid doel de aandacht van kijkers te vestigen op de nieuwe programmering van TV Gelderland zoals die per 1 september van start gaat. Nieuw is een dagelijks consumentenprogramma - Hallo Gelderland!- afwisselend gepresenteerd door Violet Falkenburg en Pascal Kamperman. Nieuw is ook het live programma Studio-2 waarin Rob Kleijs praat met kijkers en waarbij Gelderlanders o.a. hun nieuwe borelingen kunnen presenteren of elkaar een hart onder de riem kunnen steken. Voor de vroege zondagavond staat het TV Gelderland Nieuws-Weekoverzicht geprogrammeerd, dat op veler verzoek voor doven en slechthorenden is ondertiteld.

Gelderse steden vanuit ander perspectief
Door te kiezen voor het in beeld brengen van alle steden met een regionale verzorgingsfunctie zullen de beelden opnieuw voor elke Gelderlander interessant zijn. De opnames worden gemaakt met een tweemotorige Twinstar helicopter van Heli Holland, uitgerust met geavanceerde Wescam apparatuur van de NOB. Elke uitzending zal gepresenteerd worden door Henk Mouwe, waarbij Eric Schuurman als reporter verslag zal doen vanaf de grond over de wijze waarop Gelderlanders de aandacht van de helicopterpiloot op zich proberen te vestigen. Voor Radio Gelderland zal Wiepke Nauta verslag doen, zaterdag vanaf de Grote Markt in Nijmegen. Naar verwachting zal de belangstelling om in beeld te

2/2
komen nog groter zijn dan vorig jaar, niet alleen door de spectaculaire prijzenpot, maar ook door de grotere spreiding in opnamedagen. Vorig jaar al bedachten kijkers de meest uitzinnige stunts om in beeld te komen. Variërend van het met een stuntvliegtuig naast de helicopter vliegen tot vuurspuwen of het met een shovel 3 meter grote letters schrijven in een weiland.

Burgemeesters van de in beeld gebrachte steden krijgen de gelegenheid mee te vliegen met de helicopter en later vanuit de studio commentaar bij de luchtbeelden te leveren. Kijkers kunnen actuele route-informatie raadplegen via TV Gelderland Teletekst vanaf pagina 170 en www.omroepgelderland.nl. Als uitgangspunt geldt dat -afhankelijk van de weersomstandigheden- elke zaterdag gevlogen wordt tussen 10.30 en 12.30 uur waarbij in cirkels vanaf de buitenrand van het gebied naar het centrum gevlogen wordt. Ook via Radio Gelderland is alle informatie over de campagne te horen en zullen elke zaterdag tussen 08.00 en 12.30 live verslagen gebracht worden vanuit de helicopter en stadscentra.

Nieuwe haarimplant, Alfa Romeo Spider of wereldreis Na het privébos of kasteelfeest dat vorig jaar te winnen was, is gezocht naar een nog aansprekender keuzehoofdprijs die bij elke winnaar in de smaak zou moeten kunnen vallen. Dit jaar kan de winnaar van de Grootste Prijs van Gelderland kiezen uit een nieuwe haarimplant zoals Dick Advocaat en Raymond van Barneveld, een klassieke Alfa Romeo Spider t.w.v. f 22.000,=, een wereldvliegticket voor 2 personen met een digitale videocamera en f 5.000,= zakgeld, een Harley Davidson Sportster t.w.v. f 20.000,=, 1.000 exemplaren van je eigen roman, het halen van 't vliegbrevet, een melkzuurbehandeling in de Newfill kliniek van Vanessa, of een meubelcheque t.w.v. f 20.000,=. Clubs of verenigingen die deelnemen hebben de mogelijkheid te kiezen voor een bedrag van f 20.000,= contant voor de clubkas. Kijkers die erin slagen op een bijzondere manier de aandacht te trekken van de piloot van de Radio en TV Gelderlandheli en kijkers die het antwoord weten op de wekelijkse kijkersvraag die Henk Mouwe in het programma stelt, maken bovendien kans op een dagje naar een beautyfarm in Putten of het winnen van een vliegles op Teuge. Ook op www.omroepgelderland.nl zijn fraaie weekprijzen te winnen in een speciale HeliCam Webstrijd.
Het is zeer ongebruikelijk dat regionale omroepen spectaculaire en kostbare programma's als Helicam kunnen brengen, maar TV Gelderland ziet de campagne als een welkome verrassing voor haar kijkers en adverteerders. Het uitzenden van bewegende luchtbeelden leverde vorig jaar een stroom van positieve reacties op van Gelderlanders in binnen- en buitenland. Een verzoek van de stichting luchtvaarthinder om van het programma af te zien omdat er al zoveel overlast zou zijn van kleine luchtvaart zonder nut en noodzaak is door de omroep van de hand gewezen. Naar de mening van de omroep is het uitzenden van de luchtbeelden voor de twee miljoen inwoners van Gelderland juist een ideale gelegenheid tot airpoolen, zonder dat men er zelf de lucht voor in hoeft.

Noot voor de pers: uitvoerige route en vluchtinfo en foto's van de Radio en TV Gelderlandheli en alle gegevens over de nieuwe programmering van TV Gelderland zijn te downloaden op de speciale perssectie van www.omroepgelderland.nl. Inlognaam: helipers. Password: hc1&cam.

Persinfo: Sandra Bulter, medewerker in- en externe communicatie, Jos Campman, hoofdredacteur, Radio en TV Gelderland 026 3713774 Niko Koffeman, concept HeliCam, 0577 411727 / 06 53533132

Arnhem 30 augustus 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie