Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Naar een nieuwe wet Ruimtelijke Ordening

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer

www.minvrom.nl

MINVROM: Naar een nieuwe wet Ruimtelijke Ordening

NAAR EEN NIEUWE WET RUIMTELIJKE ORDENING

De Wet op de Ruimtelijke Ordening (WRO) gaat grondig op de schop. Minister Pronk heeft daartoe een voorontwerp voor deze nieuwe wet naar de Tweede Kamer gestuurd. Met het voorontwerp voor deze nieuwe wet wordt gestreefd naar een totaal en samenhangend pakket van regels ter vervanging van de huidige WRO. De nieuwe wet vereenvoudigt o.a. de procedures (helderheid voor de burger), maakt een scherper onderscheid in verantwoordelijkheden van de verschillende overheden, en bevordert een goede ruimtelijke kwaliteit en toereikende bevoegdheden voor handhaving.
De nieuwe Wet ruimtelijke ordening (Wro) zal daarom een ruimere doelstelling hebben dan de huidige wet. Zo bevat het voorontwerp o.a. voorstellen voor een sterkere positie van bestemmingsplannen, een matiging van de regeling voor vergoeding van planschade, en een betere regeling van vergoeding van bestuurlijke kosten. Gekozen is voor een voorontwerp om voorafgaand aan deel 3 van de Vijfde nota met de Tweede Kamer ook overleg te kunnen voeren over het juridische instrumentarium. In de komende periode vinden wetgevingstoetsen plaats en kunnen VNG, IPO, Unie van Waterschappen en de vakwereld hun visie op het voorontwerp geven.

Voor meer informatie:
Loek Caubo, persvoorlichting VROM
tel: 070-339 3540

30 aug 01 17:17

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie