Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe serie Limitée Scénic RX4 Salomon

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Carros

Nieuwe serie Limitée Scénic RX4 Salomon

(30 augustus 2001)

De Scénic RX4, de eerste SUV monospace, biedt vanaf nu een série limitée die in samenwerking met de sportfabrikant Salomon wordt geproduceerd. De serie heeft de naam Scénic RX4 Salomon gekregen en zal vanaf september in de meeste Europese landen op de markt worden gebracht. Het interieur is geïnspireerd op outdoor sporten en is bedacht in samenwerking met Salomon. Deze originele série limitée van de Scénic RX4, die is gebaseerd op de Privilège uitvoering en voorzien is van een aantal exclusieve uitrustingen, zal verkrijgbaar zijn met twee motoren: de 2.0 16v 140 pk benzinemotor en de 1.9 dCi 105 pk dieselmotor met common rail.

Kort na de lancering van de Scénic RX4 besloot Renault om contact te zoeken met Salomon, een sportartikelenfabrikant gespecialiseerd in outdoor sporten en andere sporten in relatie tot water, sneeuw of ijs. Renault wilde namelijk twee projecten opstarten waar beide merken als partner samen zouden werken en waar beide merknamen aan verbonden zouden worden. Aan de ene kant is dat de X-Adventure World Tour, een sportevenement dat bestaat uit zeven wedstrijden die in elf landen worden gehouden en waarvan Renault in april 2000 de exclusieve partner is geworden; aan de andere kant is dat een op de Scénic RX4 gebaseerde série limitée die geïntroduceerd is tijdens de autobeurs Val d'Isère 2001 voor 4x4 en vrije tijd.

"Hij past uitstekend in de op emotie, natuur en vrijheid gebaseerde wereld van sport en vrije tijd", verduidelijkt Yolinda Garcia, productmanager marketing. Van deze série limitée zullen 10.000 exemplaren worden gemaakt. Vanaf september 2001 zullen ze in 15 Europese landen op de markt worden gebracht. De samenwerking tussen Renault en Salomon is gebaseerd op een aantal kwaliteiten die beide merken gemeenschappelijk hebben. Zo staan beide fabrikanten voor wat betreft hun eigen specialismen bekend om hun innovatievermogen: Renault met haar nieuwe visie op autos en Salomon met technisch hoogstaande outdoor- en andere sportartikelen (ski, snowboard, skeelers, uitrustingen voor trektochten, enz.).

Als monospace en als SUV is de Scénic RX4 een unieke auto die de enorme ruimte van een monospace en de uitrustingen en het comfort van een hatchback weet te verenigen met de meest vernuftige mogelijkheden van een 4x4 die zich op alle wegen thuisvoelt. Op die manier past de série limitée Salomon, bestemd voor outdoor bezigheden, geheel in de lijn van het er even uit zijn-gevoel dat de Scénic RX4 geeft.

Aan de buitenkant is de auto duidelijk herkenbaar door de exclusief ontworpen 16 lichtmetalen velgen. Het zichtbare reservewiel en een complete dakdragerset, die uit twee dakrailings en twee transversale dragers bestaat, benadrukt zijn pure en stoere karakter. De série limitée heeft aan de zijkant twee badges en de Salomon link op de achterzijde.

De Salomon is verkrijgbaar vanaf 27.195,- / fl.59.929,89

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie