Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

WilliamsF1 Team neemt voorsprong dankzij Compaq AlphaServer

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Compaq
Zoek soortgelijke berichten
Compaq

Compaq Computer B.V.
Groningenweg 10
Postbus 475
2800 AL Gouda
Telefoon 0182 - 565888
Telefax 0182 - 538348
Nieuwe mogelijkheden verkorten de ontwerptijd van racewagens

WilliamsF1 Team neemt voorsprong op concurrentie dankzij Compaq AlphaServer supercomputers

Gouda, 08/29/2001 -- Het WilliamsF1 Team versnelt het ontwerptempo van racewagens met een nieuwe supercomputer oplossing van Compaq. Met behulp van Compaqs op Tru64 UNIX gebaseerde AlphaServer SC computerplatform, kan het WilliamsF1 team - in enkele uren in plaats van weken - aërodynamische tests uitvoeren, zoals gesimuleerde prestaties van aërodynamische onderdelen. Dankzij deze nieuwe supercomputer heeft het team meer tijd om met een groter aantal ontwerpen te experimenteren. Dit is belangrijk omdat veranderingen aan gemiddeld één op de tien onderdelen van een racewagen de aërodynamische prestaties van de wagen kunnen verbeteren.

We verwachten met deze nieuwe computing power een directe bijdrage te leveren aan het ontwerp van de racewagen van dit jaar, de FW23. En natuurlijk substantieel bij te dragen aan de wagen voor volgend jaar, zegt Geoff Wills, Chief Aerodynamicist van het WilliamsF1 Team. Aërodynamisch onderzoek op computers is wijdverspreid in de F1, net als elk mathematisch hulpmiddel. Het grote voordeel van deze supercomputer komt tot uiting in de interpretatie van de informatie en de snelheid en accuratesse waarmee de computer deze gegevens terugkoppelt naar de front-end van het ontwikkelproces. We denken dat de combinatie van onze nieuwe Compaq computervoorzieningen en ons ervaren team van aërodynamici, ons helpt om optimale resultaten te bereiken.

Het computersysteem zal een integraal deel worden van de uitgebreide Computational Fluid Dynamics (CFD) testfaciliteit van WilliamsF1 in Grove, Engeland, nabij Oxford. CFD is een geavanceerde analysetechniek die gebruik maakt van de computer om de stroom van vloeistoffen en gassen te voorspellen. Het is een essentieel hulpmiddel om de aërodynamische prestaties van een racewagenontwerp te verbeteren. Het WilliamsF1 CFD-systeem is een combinatie van speciaal ontworpen stroommodelleringssoftware en Compaqs op Tru64 UNIX-gebaseerde AlphaServer supercomputerplatforms.

F1 is s werelds meest door technologie gedreven sport en het WilliamsF1 Team wordt gezien als een van de meest op technologie gerichte teams, zegt Tom Yeates, Director High Performance Systems van Compaq Computer Europa, Midden Oosten en Afrika. De HPC160 computer oplossing van gespecialiseerde software, ons Tru64 UNIX besturingssysteem en op AlphaServer gebaseerd computersysteem, biedt Williams de beste computeroplossing op dit moment. Compaqs Alpha-architectuur wordt gebruikt om s werelds meest data-intensieve computerproblemen op te lossen, zoals het in kaart brengen van het menselijk genoom, seismische modellering en het uitvoeren van botssimulaties voor de grote automobielfabrikanten. Ons Tru64 UNIX besturingssysteem wordt gezien als de beste UNIX qua betrouwbaarheid, beschikbaarheid en schaalbaarheid in een rapport van D.H Brown Associates, een toonaangevend research en consultancybedrijf, dat deze maand is verschenen.

De WilliamsF1-organisatie is reeds vele jaren klant van Compaq. Sinds het raceseizoen 2000 is Compaq ook sponsor van het BMW/WilliamsF1 Team, één van de topteams van de Formule 1. Als onderdeel van het sponsorschap levert Compaq the computing power behind het BMW/WilliamsF1 Team. Hiertoe behoort de meest recente mobiele computertechnologie, alsmede systemen die essentiële gegevens over de prestaties van de racewagens, zoals brandstofverbruik, slijtage van de banden en de prestaties van de coureur, overzenden van de wagen naar het team in de pits.

Meer informatie over het nieuwe BMW WilliamsF1 Team en de samenwerking met Compaq is te vinden op www.compaq.nl/F1 en www.bmw.williamsf1.com.

Illustratiemateriaal is te vinden op: www.sutton-images.com/compaq . Login naam: Compaq, password: press

Over Compaq
Compaq Computer Corporation (Compaq) is opgericht in 1982 en is een van s werelds marktleiders op het gebied van enterprise-technologie en
-oplossingen. Compaq ontwerpt, ontwikkelt, produceert en levert hardware, software, oplossingen en diensten, waaronder toonaangevende enterprise opslag- en ICT-oplossingen, fouttolerante bedrijfskritische oplossingen en communicatieproducten, alsmede draagbare en desktop personal computers die in meer dan 200 landen worden verkocht.

Meer informatie over Compaq en haar producten en diensten is beschikbaar op www.compaq.nl.

Compaq and the Compaq logo are trademarks of Compaq Information Technologies Group, L.P. Product names mentioned herein may be trademarks and/or registered trademarks of their respective companies. This press release may contain forward-looking statements based on current expectations that involve a number of risks and uncertainties. The potential risks and uncertainties that could cause actual results to differ materially include: worsening global economic conditions, increased competitive environment and pricing pressures, disruptions related to restructuring actions and delays in the expansion of Compaqs solutions business model. Further information on these and other factors that could affect Compaqs financial results is included in Compaqs Securities and Exchange Commission (SEC) filings, including the latest Annual Report on Form 10-K and the latest quarterly report on Form 10-Q.


- Einde persbericht -

Achtergrondinformatie:
Compaq Computer B.V.
Jeanette de Wilde, tel. 0182 565807, e-mail:
(Jeanette.dewilde@compaq.com)
Of
Monogram Communication Strategies (MCS) BV
Perlita Fränkel, tel. 023 5628208, e-mail: (perlitaf@monogram.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie