Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Agrarisch kenniscentrum in Shouguang (China)

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Noord-Holland

Week 34

Agrarisch kenniscentrum in ShouguangPersbericht, 29 augustus 2001

Gedeputeerde staten stellen f 700.000 beschikbaar voor agrarisch kenniscentrum in Shouguang in de zusterprovincie Shandong (China) Met het geld kan het agrarisch kenniscentrum in het Shouguang-gebied twee vakbekwame docenten aantrekken voor een periode van twee jaar. Daar heeft de Chinese boer profijt van. Gedeputeerde staten verwachten dat door kennisvermeerdering de vraag naar Nederlandse producten (kassen, uitgangsmaterialen, zaden e.d) zal toenemen, hetgeen het Noord-Hollandse bedrijfsleven ten goede zal komen.

Sinds 1996 is de provincie betrokken bij de realisatie van een agrarisch project in het Shouguang-gebied, ook wel de groenteschuur van China genoemd. Doel van het project is Nederlandse technologie, zaaivarianten, apparatuur en managementtechnieken te introduceren. De Chinezen hebben inmiddels zelf verbeterde kassen en leslokaties gerealiseerd. Wat thans nog ontbreekt is kennis op het gebied van teelt- en managementtechnieken om het Shouguang-gebied op een hoger productie- en kwaliteitsniveau te brengen. Na gesprekken met het Ministerie van Landbouw, de stichting Sino Dutch Horticulture (SIDHOC) en de provincie is besloten om gezamenlijk een agrarisch kenniscentrum in Shouguang te realiseren. De hardwaretechniek is in Shouguang aanwezig en het lesmateriaal wordt door SIDHOC beschikbaar gesteld. Het Noord-Hollands bedrijfsleven heeft f 142.5000 geinvesteerd in dit project.

Inlichtingen: Miranda van Leeuwen, bureau Economische zaken, tel. (023) 514 42 76
Pritn persbericht

Het archief van de Persberichten vindt U in de rubriek Provinciale Stukken (categorie: persberichten).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie