Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-08-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.45 uur
Man aangehouden

UTRECHT Tijdens de surveillance zag de politie woensdagnacht op het Zandpad en voertuig staan met oude kentekenplaten en geen APK keuring.

Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde controleren ging deze ervan door. Na een korte achtervolging kon de man omstreeks half twee op de Einsteindreef worden staande gehouden.

De bestuurder een 38-jarige man uit Amersfoort - bleek niet verzekerd en geen rijbewijs te hebben. Tevens was de auto niet gekeurd en werd er geen wegenbelasting betaald. Het voertuig stond op naam van een katvanger. Op het bureau werd duidelijk dat de Amersfoorter ook nog twee boetes open had staan.

De verdachte werd ingesloten en het voertuig in beslag genomen.

Verkeerscontrole

UTRECHT - De politie hield woensdagmorgen op de Wolgadreef een controle op het dragen van de autogordel.

Tussen negen uur en kwart voor tien werden 50 bestuurders gecontroleerd. In totaal kregen acht bestuurders een bekeuring van 90,= voor het niet dragen van de autogordel.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond woensdagavond een aanrijding plaats waarbij vier voertuigen betrokken raakten.

Omstreeks kwart over tien kreeg de politie de melding. Ter plaatse troffen de agenten een aantal voertuigen aan die door te laat remmen achter op elkaar waren gebotst.

Een 71-jarige vrouw (woonplaats onbekend) reed met haar auto vanuit de richting Maarssen in de richting van het centrum. Plotseling werd zij van achteren aangereden door het voertuig van een 36-jarige man uit Utrecht. Een derde bestuurder een 16-jarige bromfietsbestuurder uit Utrecht kon nog net op tijd remmen en uitwijken. Door zijn uitwijkmanoeuvre kwam hij in botsing met een 42-jarige vrouw op haar fiets.

De 16-jarige bromfietsbestuurder moest met nekletsel worden overgebracht naar het ziekenhuis. De overige bestuurders bleven ongedeerd.

Winkeldieven gepakt

UTRECHT Door een oplettende bewaker van een warenhuis aan de Rijnkade werden woensdagmiddag twee vrouwen aangehouden voor het stelen van parfum.

De twee vrouwen een 18-jarige uit Hoorn en een 21-jarige uit Den Haag probeerden met een speciaal geprepareerde tas een groot aantal flesjes parfum mee te nemen. De bewaker had de dames al enige tijd aan het werk gezien en hield het tweetal na het passeren van de kassa aan.

Na de komst van de politie bekende de twee de diefstal te hebben gepleegd. Tevens verklaarden zij dat het niet de eerste keer was dat zij met de tas op pad waren geweest. Beide vrouwen werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Verdachten van diefstal aangehouden
UTRECHT Woensdagmorgen kreeg de politie een melding dat er ingebroken was bij een bedrijf aan de Jekerstraat. De bedrijfsleider zou een gedeelte van de ontvreemde goederen hebben zien staan onder een geparkeerde vrachtauto.

Ter plaatse werden de agenten aangesproken door de melder. De agenten gingen poolshoogte nemen en ontdekten dat in de vrachtwagen ook een aantal gestolen goederen lagen.

In de vrachtwagen bivakkeerde drie personen twee vrouwen van 25 en 33 jaar en een 34-jarige man allen zonder vaste woon of verblijfplaats. Zij verklaarden de vrachtwagen als camper te gebruiken. In totaal werd een groot aantal van de gestolen goederen in en om de vrachtwagen terug gevonden.

Tijdens de aanhouding van de man verzette hij zich en bedreigde de politie met een groot mes. Op het moment dat de diensthond aangelijnd werd om in actie komen liet de verdachte het mes vallen en kon hij worden aangehouden. De twee vrouwen werden zonder problemen aangehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie