Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Export uitkering jonge gehandicapten soms mogelijk

Datum nieuwsfeit: 30-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en WerkgMinisterie van Directie Sociale Zaken Voorlichting, en Bibliotheek Werkgelegenheid en Documentatie

30 augustus 2001 Nr. 01/150

Export uitkering voor jonggehandicapten in bepaalde gevallen mogelijk

Jonggehandicapten met een arbeidsongeschiktheidsuitkering op grond van de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (WAJONG) kunnen in bepaalde gevallen deze uitkering ook in het buitenland ontvangen. Hiertoe wordt in die wet een hardheidsclausule aangebracht.

Dit blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Hoogervorst, dat bij de Tweede Kamer is ingediend. Het wetsvoorstel bepaalt dat het toekomstige Uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) in bijzondere gevallen kan besluiten om af te wijken van de algemene regel dat een WAJONG-uitkering bij verhuizing naar het buitenland wordt beëindigd. Hierbij kan worden gedacht aan een WAJONG-gerechtigde die in het buitenland een baan heeft gevonden, terwijl dat in Nederland niet mogelijk bleek. Een andere mogelijkheid is een WAJONG-gerechtigde die vanwege dringende medische redenen genoodzaakt is in het buitenland te wonen, bijvoorbeeld als in Nederland geen adequate medische behandeling mogelijk is.

De volledige tekst van het wetsvoorstel staat op de internetsite van het ministerie van SZW: www.minszw.nl (klikken op "Officiële publicaties" in de linker knoppenbalk).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie