Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VKC-keuring op Zomerbloemententoonstelling

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Bloemenveiling Holland
Zoek soortgelijke berichten
Bloemenveiling HollandLeden Bloemenveiling Holland volop in prijzen
VKC-keuring op Zomerbloemententoonstelling

Naaldwijk- De uitslag van de VKC-keuring, die tijdens de Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk werd gehouden, loog er niet om. De jury stelde vast dat zowel aanbod als kwaliteit uniek waren. Het goede resultaat was bovendien opvallend omdat het weer de zomerbloemenproducenten veel parten heeft gespeeld.

De zestiende editie van de Zomerbloemententoonstelling in Naaldwijk toonde in totaal 75 gewassen. Volgens de jury varieerde de kwaliteit van de inzendingen van goed tot zeer goed. Van de bijna 300 inzendingen ontving namelijk 70 procent negen of meer punten. Vijfentwintig van de inzenders ontvingen een Extra Prijs. Dit wil zeggen, dat zij de hoogste score in de Eerste Prijscategorie behaalden. Van die vijfentwintig inzenders is de overgrote meerderheid lid van Bloemenveiling Holland. Voor de unieke prestatie én presentatie spreekt Bloemenveiling Holland grote waardering uit. De veiling zet de producten van de Extra Prijswinnaars de komende weken in de schijnwerpers door productpresentaties. Deze bieden de kopers een overzicht van het uitgebreide assortiment van zomerbloemen, dat bij Bloemenveiling Holland voor de klok komt.

De meest in het oog springende prijzen waren:
9.63 punten voor A. de Bruijn uit 's-Gravenzande met Hydrangea macrophylla.
9.58 punten voor K de Vogel uit 's-Gravenzande met Asclepias tuberosa "Butterfly"
9.58 punten voor P v.d. Knaap uit Wateringen met sierfruit Kalebas groen
9.55 punten voor R. van Marrewijk uit 's-Gravenmoer met Lisianthus "Piccolo Pink"
9.52 punten voor Ronald Prins uit Honselersdijk met Lisianthus "Piccolo Yellow"
9.50 punten voor W.P.P.O. uit Sint Willebrord met Helianthus annuum "Sunrich Orange"
9.50 punten voor Kw. De Klepper uit Ouddorp met Sedum "Matrone" 9.50 punten voor Ad en Mart Vester uit Zwaanshoek met Phlox "Icecap"

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie