Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maporama introduceert nieuw digitaal wegenboek

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht

Persbericht

Maporama introduceert nieuw digitaal wegenboek

Amsterdam, 31 augustus 2001 - Vanaf vandaag kunnen gebruikers van de internetsite van Maporama - de Europese marktleider op het gebied van on line cartografische en geocentrische informatie - op elke gewenste plek in de reisroute uitzoeken welke voorzieningen in de directe omgeving aanwezig zijn. De voorzieningen die het systeem in kaart brengt zijn zeer uitgebreid zoals bijvoorbeeld bioscopen, banken, winkels, gezondheidscentra etc cetera. Tevens is het sinds kort mogelijk om routebeschrijvingen op te vragen waarin verschillende vormen van vervoer worden gecombineerd. Deze nieuwe mogelijkheid was al van toepassing op de steden Londen, Parijs en Barcelona en is nu sinds kort ook mogelijk in Amsterdam, Rome en Wenen.

Met een simpele druk op de knop kan de gebruiker vanaf iedere plek in de route aangeven welke voorzieningen in de buurt hij of zij nodig heeft. Het systeem geeft vanaf die plek een gedetailleerde routebeschrijving naar het gewenste adres. Een zakenreiziger kan hiermee heel gemakkelijk bijvoorbeeld een hotel of restaurant opzoeken in de buurt van het bedrijf dat hij bezoekt of een toerist kan een supermarkt in de buurt van zijn hotel zoeken.

Multimodale routebeschrijving
Internetgebruikers die zich in de bovengenoemde zeven Europese steden bevinden kunnen een routebeschrijving opvragen van deur tot deur waarbij lopen gecombineerd wordt met de metro. Het gehele metronet van deze steden is door Maporama in kaart gebracht waardoor precies wordt aangegeven waar het dichtstbijzijnde metrostations is, hoe je er moet komen en ook de reis per metro is inzichtelijk gemaakt, inclusief een eventuele overstap.

Over Maporama:
Maporama SA houdt zich bezig met de ontwikkeling en verkoop van een compleet pakket geocentrische producten, dat ondernemingen een krachtig instrument in handen geeft om hun klanten van dienst te zijn en dus aan zich te binden. Maporama's gedetailleerde plattegronden en routebeschrijvingen geven een website een enorme toegevoegde waarde, omdat ze geïnteresseerde bezoekers de weg wijzen naar concrete adressen en relevante lokale informatie bieden op welke plaats de klant zich ook bevindt.

Maporama biedt de meest volledige geografische dekking in Europa. De cartografische database bevat meer dan 635.000 plaatsen in alle landen van de wereld, plus gedetailleerde plattegronden van meer dan 50.000 steden in Europa en Noord-Amerika. Dankzij Maporama kunnen alle ondernemingen en alle internetgebruikers via elk op het net aangesloten apparaat beschikken over uitstekende kaarten van de hele wereld. De producten van Maporama zijn volkomen compatibel met alle vaste en mobiele apparatuur, zoals gewone pc's, Mac, pocket pc, Windows CE, Psion, Palm Pilot, Wap-telefoons, set-top-boxes enz. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (London, Hamburg, Madrid en Amsterdam) aanwezig om de Europese markt.

Meer dan 350 bedrijven, waaronder Shell Gaz, Europcar, Packard-Bell, Ryanair, Thomson Multimedia en Lycos hebben inmiddels gekozen voor de op maat gesneden oplossingen van Maporama om de tevredenheid en trouw van hun klanten te vergroten. Maporama beschikt over een hoofdkantoor in Parijs en is daarnaast via een netwerk van vestigingen (Londen, Hamburg, Madrid, Amsterdam) aanwezig op de Europese markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Meeke Mutter of Floortje van Deursen van HVR PA/PR, Den Haag
Telefoon 070 - 346 36 16
(meeke.mutter@tbwa.nl) of (floortje.van.deursen@tbwa.nl)

HVR Public Affairs/Public Relations
Floortje van Deursen
Alexanderstraat 4, 2514 JL Den Haag
Postbus 153, 2501 CD Den Haag
Tel: 070 346 36 16
Fax: 070 427 41 37
E-mail: (floortje.van.deursen@tbwa.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie