Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aangehouden oplichter in Groningen bekent twaalf zaken

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Groningen
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Groningen, plaats: Diverse 31-08-2001
Politiebericht Groningen
Vrijdag 31 augustus 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Oplichter (58) aangehouden; bekentenis in twaalf zaken

De politie heeft begin deze week een 58-jarige man afkomstig uit Vriescheloo aangehouden voor oplichting en flessentrekkerij in met name Noord-Groningen. In de periode vanaf 2000 tot en met dit jaar wist de man geld los te krijgen bij bedrijven. De man bekende tegenover de politie een twaalftal oplichtingszaken waarbij hij een voordeel haalde van ruim 10.000 gulden. Hij is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en is vast blijven zitten.

De algemene werkwijze van de man, die verblijft in de gemeente Delfzijl, was dat hij ondernemingen benaderde met een voordelige aanbieding van goederen die hij kon leveren. Dit varieerde van vrachtwagenbanden, combiketels, fusten bier en rolstoelklemmen waarvan hij deed voorkomen dat hij deze uit faillissementspartijen kon leveren. Als de ondernemer belangstelling toonde vroeg hij een aanbetaling van meerdere honderden guldens en liet vervolgens niets meer van zich horen. De opbrengst ging op aan het levensonderhoud van de man.

Bedrijven in onder andere Groningen, Spijk, Holwierde, Appingedam en t Zandt werden de dupe van de oplichtingspraktijken. De politie acht het niet uitgesloten dat de man nog meer zaken op zijn kerfstok heeft. Mochten er mensen zijn die de werkwijze van de man herkennen en denken het slachtoffer van zijn praktijken te zijn geworden, dan kunnen zij contact opnemen met de politie in Delfzijl via telefoonnummer 0900-8844 (30c/m).

Delfzijl: inbreker opgepakt
Na een melding van het ziekenhuis donderdagnacht dat er een man in binnen was geweest en er een aantal buitendeuren open stonden trof de politie op de Hoogelandsterweg een 40-jarige man aan die voldeed aan het signalement. Hij had een vuilniszak met onder andere pakken koffie en thee bij zich. Bij een raam van de keuken in het ziekenhuis bleek een hor te zijn vernield. De Delfzijlster is ingesloten voor nadere onderzoek.

Delfzijl/Appingedam: gepakt met gestolen pasjes Twee mannen zijn donderdagmiddag aangehouden nadat ze bij een tankstation aan de Woldweg in Appingedam en een station aan de Duurswoldlaan in Delfzijl zij wilden betalen met een gestolen creditcard. In Appingedam kochten ze telefoonkaarten, sigaretten en frisdrank en betaalden met een gestolen pas. Dezelfde goederen werden aangeschaft in Delfzijl maar daar vertrouwde de caissière Het zaakje niet en gingen beide mannen weg. Op basis van het signalement van de auto en de mannen 24 en 25 jaar beide uit Tilburg - werden zij korte tijd later aangehouden en ingesloten voor verhoor en nader onderzoek.

Hoogezand: fietster tegen open autoportier aan
Een 63-jarige fietster uit Hoogezand reed donderdagochtend in haar woonplaats op de Haydnlaan tegen een geopend autoportier aan en kwam ten val. Op het moment dat de vrouw voorbij fietste deed een 55-jarige automobiliste het autoportier open en reed de Hoogezandse ertegenaan. Zij werd met een hoofdwond en handletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Wildervank: fietser gewond bij aanrijding
Op de kruising van de Poststraat met de Appollolaan in Wildervank werd donderdagochtend een 64-jarige fietser uit Hellevoetssluis aangereden door een 52-jarige automobilist uit Wildervank. De fietser wilde afslaan en de achter op komende auto had dit te laat in de gaten. De gewonde fietser is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: alcomobilist
Een 35-jarige automobilist uit Groningen is donderdagavond op de Zonnelaan betrapt bij het rijden onder invloed. Tevens bleek hij geen rijbewijs te hebben en had bovendien een ontzegging van de rijbevoegdheid. Het bleek dus te gaan om een recidivist. De man reed slingerend over de weg., reden waarom hij werd aangehouden. Hij had 2 promille in zijn bloed. Hij en zijn vrolijke inzittenden moesten lopende hun weg vervolgen.

Groningen: bromfietser onder invloed
Een 22-jarige bromfietser uit Groningen is donderdagnacht aangehouden voor het rijden onder invloed op de Nieuwstad in Groningen. Hij had
1.3 promille in zijn bloed. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: buurman aangehouden voor brandstichting Een 41-jarige bewoner van de Bedumerweg in Groningen is donderdagnacht aangehouden voor het in brand steken van een schutting van zijn buurman. De buurman was wakker geworden van knetterend vuur. Toen hij keek bleek zijn schutting in brand te staan. Dit leverde gevaar op voor de woningen. Hij slaagde erin om het vuur zelf te doven. Onderzoek gaf aan, dat de 41-jarige man verantwoordelijk was voor de brand. Hij is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie 0900-8844 (30 ct/min)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie