Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Automobilist rijd snorfietser aan in Amersfoort

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 31-08-2001
Persberichten, district Eemland zuid, 09.20 uur

Automobilist rijd snorfietser aan

AMERSFOORT - In de nacht van donderdag op vrijdag, omstreeks kwart over twee, kwamen een 33-jarige snorfietsbestuurder en een 39-jarige automobilist met elkaar in botsing op de Utrechtseweg.

De snorfietsbestuurder, inwoner van Amersfoort, kwam uit de Snouckertlaan en wilde het Zonnehof in rijden. De automobilist, eveneens woonachtig in Amersfoort, wilde de Stadsring op. De botsing vond plaats omdat de snorfietsbestuurder vermoedelijk niet op het voor hem bestemde fietspad reed maar op de weg van de automobilist. De automobilist kon de snorfietsbestuurder niet ontwijken en reed de 33-jarige man aan.

De snorfietser is met twee gebroken nekwervels en een gebroken heup overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist bleef ongedeerd.

Vrouw beroofd

AMERSFOORT Donderdagmiddag omstreeks kwart over vier is een 18-jarige vrouw uit Amersfoort op het Emiclaerhof beroofd van haar handtas. Twee onbekende mannen op een bromfiets, rukten de tas van haar schouder toen zij voorbij reden.

De politie is op zoek naar de daders. Een van de daders, ongeveer 1.70 m lang, heeft kort zwart haar. Hij droeg een wit t-shirt en een zwarte halsketting. Het signalement van de andere man is onbekend gebleven. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Teveel alcohol op

AMERSFOORT Donderdagavond omstreeks kwart over acht controleerde de politie op de Holkerweg een 40-jarige inwoner van Amersfoort. Omdat de man naar alcohol rook is hij meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek dat de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een boete van 410 gulden uitgereikt en een dagvaarding.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie