Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Land Rover presenteert Defender 2002

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AutoRai

31-8-2001

Land Rover presenteert Defender 2002

Het boegbeeld van Land Rover, de Defender, is voor het modeljaar 2002 op een aantal punten opmerkelijk aangepast. De standaarduitrusting is rijker en de optielijst uitgebreider.

De Defender wordt voortaan uitgerust met centrale deurvergrendeling, elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren, een overzichtelijke middenconsole in het dashboard en een Cold Climate Pack. Aanpassingen die het comfort van deze robuuste terreinauto aanzienlijk verbeteren. De Defenders modeljaar 2002 zullen vanaf begin oktober op de Nederlandse markt komen.

De verbeteringen aan de Defender voor het modeljaar 2002 zijn onder te verdelen in kwaliteitsverbeteringen en specificatie-aanpassingen. De aanpassingen resulteren in een prijsverhoging van gemiddeld vijf procent.

Specificaties
Voor het modeljaar 2002 is de standaarduitrusting van de Defender verder uitgebreid en zijn er enkele nieuwe opties aan het programma toegevoegd.

Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening is voortaan standaard op de Defender 90 en 110 County Station Wagon en op de 90 County Hard Top. Op alle andere uitvoeringen, met uitzondering van de 130, is centrale portiervergrendeling als optie verkrijgbaar.

De 90 en 110 County Station Wagon en de 90 County Hard Top zijn voortaan standaard uitgerust met elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren. Op alle andere modellen is dit als extra verkrijgbaar. De bedieningsschakelaars bevinden zich aan weerszijden op de nieuwe dashboard middenconsole.

Alle schakelaars zijn gemoderniseerd en meer in lijn gebracht met de schakelaars uit andere Land Rover typen. Daarom is de Defender meteen uitgerust met een nieuwe middenconsole. Hierdoor konden ook de meeste bestaande schakelaars worden verplaatst naar een meer ergonomische positie. Radiovoorbereiding is voortaan standaard op alle Defenders en omvat bedrading, antenne en twee luidsprekers onder het dashboard. De 90 en 110 County Station Wagon en de 90 County Hard Top zijn standaard uitgerust met een Philips C42 radio-cassettespeler. Vanwege de nieuwe middenconsole is de bediening voor de ventilatiekleppen onder de voorruit verplaatst en gewijzigd voor een optimale werking.

Als optie zijn alle uitvoeringen van de Defender voortaan verkrijgbaar met een Cold Climate Pack. Dit bestaat uit een elektrische voorruitverwarming met begrensde inschakelduur en stoelverwarming voor beide voorstoelen met thermostatische regeling.

De Td5-motor voor de Defender voldoet voortaan aan de strenge EU3-emissienorm. Daarvoor werd ondermeer een oxidatiekatalysator geïntegreerd in het uitlaatsysteem en is de motor voorzien van een gekoelde uitlaatgasrecirculatie.

Voor de 90, 110 en 130 is voortaan de nieuwe Freestyle Choice Boost lichtmetalen velg op alle modellen als optie beschikbaar. Deze wordt gecombineerd met 235/85 R 16-banden.

Ten slotte is het kleurenprogramma aangepast. Blenheim Silver wordt vervangen door Zambezi Silver. Kent Green komt te vervallen.

Kwaliteitsverbeteringen
Voor het modeljaar 2002 is de Land Rover Defender beter beschermd tegen corrosie. De achterdeur is geheel nieuw ontworpen en bestaat voortaan uit één persstuk uit verzinkt staal op een versterkt stalen frame. De achterruit is gevat in een doorlopende rubber pees. De nieuwe deur is intensief getest op het weerstaan van alle belastingen die bij zwaar terreingebruik kunnen optreden.

Om de anti-diefstalbeveiliging van de Defender verder te verbeteren wordt voor de sloten in de portieren voortaan een veiligheidscilinder toegepast. De Defender heeft voortaan één sleutel voor zowel portiersloten als contactslot.

Het nieuwe verwarmingssysteem onderscheidt zich onder meer door een nieuwe kachel-unit, een gewijzigde luchtkanalisering en een verbeterde afdichting. Het resultaat is een verhoogde opbrengst van het gehele systeem, met een betere verwarming van de voetenruimtes voorin via twee verstelbare roosters in de onderzijde van het dashboard.

De motor en het aandrijfmechanisme van de ruitenwissers zijn geheel vernieuwd. Het resultaat is een soepelere en betere werking, een groter wisoppervlak en een lager geluidsniveau.

De Defender is de pijler van het merk Land Rover. Een directe nazaat van de allereerste Land Rover die in 1948 werd geïntroduceerd. Sindsdien is het oermodel, in een continu proces via modellen als de Series I, II en III, geëvolueerd tot het huidige model. Deze Best 4x4xFar is sinds 1990 als Defender op de markt, waarbij keuze is uit drie basisuitvoeringen: 90, 110 en 130. De eerste twee zijn er ook als personenwagen, de County Station Wagon. Op grijs kenteken is er keuze uit de uitvoeringen High Capacity Pick-up, Hard Top en County Station Wagon Commercial. De 130 Crew Cab is alleen leverbaar op grijs kenteken, met dubbele cabine (5- of 7-zitter) en laadbak. De Defender 90 Td5 is leverbaar vanaf NLG 44.074 / EUR 20.000 (grijs kenteken, excl. BTW) of NLG 81.427 / EUR 36.950 (geel kenteken, incl. BTW); de Defender 110 Td5 vanaf NLG 47.037 / EUR 21.345 (grijs kenteken, excl. BTW) of NLG 92.776 / EUR 42.100 (geel kenteken, incl. BTW); de Defender 130 Td5 vanaf NLG 66.482 / EUR 30.168 (grijs kenteken, excl. BTW).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie