Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Boot vliegt in brand bij het tanken aan de Lemstervaart

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: gehele regio 31-08-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 0320-211 215

Aanhoudingen
ALMERE Na vele meldingen van overlast bij het station Almere-Parkwijk, hield de politie 9 jongeren uit Almere aan voor samenscholing. Agenten troffen daar de groep verdachten aan die overlast bij de bushalte veroorzaakten en die daar een aantal uur zo bleven. De verdachten zijn aangehouden voor samenscholing en voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau.

ALMERE Na een melding van iemand die vermoedelijk vals geld uitdeelde, hield de politie donderdagmiddag op de Koopmanstraat de 39-jarige verdachte uit Almere aan. De vrouw is voor nader verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het geld is in beslag genomen.

Aanhouding heterdaad
LELYSTAD De politie hield donderdagnacht op De Meent een nog onbekende verdachte van een poging tot bedrijfsinbraak aan. De agenten waren daar aan het surveilleren toen zij een verdachte van het pand zagen vluchten en een andere verdachte uit het pand zagen stappen. De agenten konden deze laatste verdachte aanhouden. De verdachte wilde zijn naam niet aan de agenten geven. Hij is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau. Na een zoektocht in de omgeving troffen agenten een auto aan, vermoedelijk gebruikt door de verdachten. Deze is in beslaggenomen en meegenomen naar het politiebureau. De zaak wordt onderzocht.

Poging inbraak
DRONTEN Vrijdagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Rede. Ter plaatse troffen de agenten een gestolen auto aan met de achterzijde tegen de etalageruit. Een getuige verklaarde dat de auto kort daarvoor van het Meerpaalplein gestolen was. De auto is afgesleept. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen die zich nog niet gemeld hebben, kunnen langskomen op het bureau of bellen met de politie (0900-8844). Dat wordt op prijs gesteld.

Alcohol
EMMELOORD Een 38-jarige man uit Emmeloord is donderdagavond door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed. De verdachte reed zonder licht over de Urkerweg. Toen de agent hem hierover aansprak, vermoedde hij dat de man alcohol genuttigd had. Op het politiebureau blies de man 630 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 7 uur en tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt. Hij is heengezonden.

Brand
NOORDOOSTPOLDER Donderdagmiddag vloog de boot van een 26-jarige man uit Meppel, die daarbij verwonding opliep (letsel onbekend), bij het tanken aan de Lemstervaart in brand. Vermoedelijk is door de in de boot aanwezige koelkast met waakvlam, een steekvlam bij het tanken ontstaan waardoor de boot afbrandde. De brandweer blustte de boot. Het waterschap voerde een controle uit.

Aanrijdingen
EMMELOORD Een 15-jarige fietser raakte donderdagmiddag na een botsing met de geparkeerde auto van een 46-jarige man uit Zwartsluis aan zijn hoofd gewond en moest per GGD-ambulance overgebracht worden naar het Dr. Jansenziekenhuis.

ALMERE Een 79-jarige bromfietser uit Almere raakte donderdagmiddag gewond en is met onbekend letstel per GGD-ambulance overgebracht naar het Flevoziekenhuis. De bromfietser stak de Hollandsedreef over en kwam in botsing met de auto van een 57-jarige man uit Almere. De bromfiets is overgebracht naar het politiebureau.

Teer op weg
URK De politie kreeg donderdagmiddag een melding van teer op de weg. Ter plaatse bleek het teerspoor tientallen meters op de Wijk en op de Singel te lopen. De oorzaak van dit spoor is onbekend. De gemeente heeft het wegdek behandeld.

Gewond
ALMERE Een 10-jarige jongen uit Almere raakte donderdagavond op het Kesselerpad gewond (inwendig letsel) toen hij uit een boom viel. De trauma heli verleende eerste hulp. Het slachtoffer is per GGD-ambulance naar het VU ziekenhuis overgebracht.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie