Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erectiepillen nu ook via internet te bestellen

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voor schrome mannen met recept erectiepil

Uprima® thuis bezorgd op betrouwbare manier via internet

Hoofddorp, 31 augustus 2001 De nieuwe erectiepil Uprima kan vanaf heden besteld worden via de internetapotheek www.apotheek.org. Via deze website kunnen patiënten receptgeneesmiddelen thuis laten bezorgen. De site bestaat al enkele jaren en werd in 1999 door de Consumentenbond uitgeroepen tot één van de beste medisites van Nederland. Uprima (apomorphine hydrochloride) werd in juni in Nederland geïntroduceerd en is de eerste erectiepil die via de hersenen werkt.

Erectiestoornissen en de behandeling ervan door een pil is de laatste jaren vaak onderwerp van gesprek geweest. Het blijkt echter nog steeds dat mannen (en hun partners) moeite hebben met het bespreekbaar maken ervan. Ook voor de huisarts blijft het vaak een moeizaam onderwerp. Als dan uiteindelijk het gesprek over de behandeling van erectiestoornissen in de spreekkamer is voltooid en mannen gaan met een recept de deur uit, moet er nóg een hobbel genomen worden: de apotheek. Gebleken is dat veel mannen hun recept bij een 'vreemde' apotheek afgeven.

Vanaf vandaag is het dus mogelijk dat patiënten via www.apotheek.org de erectiepil Uprima thuis kunnen laten bezorgen. Hiertoe vult de patiënt op de website de persoonlijke gegevens in en moeten een aantal vragen omtrent het huidige medicijngebruik beantwoord worden. Vervolgens verstuurt de patiënt zijn originele recept naar de internetapotheek. Dit recept wordt verwerkt en de medicijnen worden naar de patiënt verzonden.

"Op deze manier helpen we de mannen die schroom hebben het recept in hun eigen apotheek op te halen. We weten dat daarom nogal wat mannen naar een voor hen onbekende apotheek gaan. Het is gebleken dat het afleveren via de internetapotheek veilig en betrouwbaar is", aldus Willem van Vugt van Abbott.

Onbekend is hoeveel mannen van het internet gebruik maken om Uprima of andere erectiepillen illegaal te kopen. In Engeland zijn er vele websites waar de pillen illegaal worden aangeboden, vaak voor een hogere prijs dan in de apotheek. Daarnaast is het onzeker of het wel om echte Uprimapillen gaat. Op enkele websites lijkt het alsof de fabrikant zelf de pillen aanbiedt, dit is echter onjuist.

Apotheker Hans Smit van www.apotheek.org voegt hieraan toe: "Op onze site bestelt de patiënt via internet bij een erkende Nederlandse apotheek. De receptverwerking wordt door gediplomeerde apothekers verzorgd en ook de medicatiebewaking wordt d.m.v. de vragenlijst in de bestelprocedure in acht genomen. Zowel kwaliteit als anonimiteit zijn bij ons gewaarborgd. Maandelijks worden we ruim 350.000 keer geraadpleegd."

Abbott Laboratories is een wereldwijd bedrijf voor medische producten dat zich wijdt aan het ontdekken, ontwikkelen, fabriceren en op de markt brengen van farmaceutische middelen, voedingsmiddelen en medische producten, waaronder apparaten en hulpmiddelen voor diagnose. Het bedrijf heeft ongeveer 70.000 mensen in dienst en brengt zijn producten in meer dan 130 landen op de markt.

Voor meer informatie:
Willem van Vugt, Abbott B.V. Telefoon: 023 55 44 400. Hans Smit, apotheker. Telefoon: 036 547 52 14

Firm United Healthcare bv
Achter de Kamp 258
3811 JH Amersfoort
Tel: +31 (0)33 479 20 30
Fax: +31 (0)33 479 20 31
E-mail: (l.gruwel@healthcare.nl)
Mob: 06- 52 00 12 69
http://www.healthcare.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie