Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VW rust VW Golf eGeneration uit met HP Jornada 548

Datum nieuwsfeit: 31-08-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Hewlett-Packard
Zoek soortgelijke berichten
Hewlett-Packard

VW rust VW Golf eGeneration uit met HP Jornada 548

Amstelveen, 31 augustus 2001 VW komt met de eerste serie autos op de markt die standaard zijn uitgevoerd met internettoegang. De VW Golf eGeneration krijgt in de fabriek een HP Jornada 548 handheld computer ingebouwd. De HP Jornada is voor deze toepassing uitgevoerd met speciale software, ontwikkeld door VW-dochter Gedas. Met de HP Jornada heeft de bestuurder toegang tot internet en kan hij of zij direct beschikken over onder meer fileberichten, weerberichten en routeplanners.

De middenconsole van de Internet Golf heeft een speciaal cradle, waar de bestuurder de Jornada in kan schuiven. Dankzij het zogeheten touch-screen scherm is de bediening uiterst eenvoudig. De oplossing is verder voorzien van een geïntegreerde voice recorder. Berichten die hiermee zijn opgenomen, kunnen onderweg als e-mail worden verstuurd.

Voor HP is de samenwerking met VW een belangrijke stap in de richting van verdere uitbreiding van mobiele internetoplossingen. De HP Jornada is klein, krachtig en bovendien eenvoudig te bedienen, verklaart Thomas Dobbekau, van Electronic Development-Infotainment van VW. Daardoor is het apparaat perfect te integreren in een auto en past het volledig in het concept van de VW Golf eGeneration.

HP hanteert als enige bedrijf een aanpak die bestaat uit drie elementen: levering van apparaten met internetmogelijkheden, IT-infrastructuur-oplossingen en e-services. Mobiel internet krijgt hierbij extra aandacht, wat onder meer blijkt uit de wereldwijde activiteiten rond de Mobile E-services Bazaar.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 - 547 66 66.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een always-on internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2000 een omzet van circa 48,8 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2000 ruim 2,2 miljard gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie