Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

September wordt landelijke Fortenmaand

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Bron: Ingezonden persbericht
Zoek soortgelijke berichten
Ingezonden persbericht


Utrecht, 23 augustus 2001

September wordt landelijke Fortenmaand

Maak actief kennis met de forten van de Nieuwe
Hollandse Waterlinie

In Nederland liggen van Muiden tot aan de Biesbosch 46 forten en meer dan 900 waterbouwkundige en militaire objecten van de 19e eeuwse Nieuwe Hollandse Waterlinie. Tijdens de Fortenmaand in september gaan de poorten van 25 van deze verder veelal ontoegankelijke forten open. Veruit de meeste forten van de linie liggen in Utrecht. Daar worden ook de meeste forten opengesteld. Maar dit jaar doen voor het eerst ook waterlinieforten uit andere provincies mee en is de Utrechtse Fortenmaand uitgebreid tot Nationale Fortenmaand. Staatsbosbeheer is hoofdsponsor van de Nationale Fortenmaand.

Bezoek unieke forten

Iedereen is in september welkom op de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en kan bovendien deelnemen aan allerlei activiteiten. En: wie één fort heeft gezien, heeft ze zeker niet allemaal gezien. Ze zijn stuk voor stuk uniek door hun gebouwen en ligging. Naast de forten van de Waterlinie doet bovendien een zestal forten mee die horen bij andere linies.

Met diverse activiteiten

De activiteiten op en rond de forten zijn divers. Zo kan de bezoeker mee met historische rondleidingen, kan er overnacht worden op vijf deelnemende forten en zijn er voedzame soldatenmaaltijden te nuttigen. Ook is er een veelheid aan kinder- en jeugdactiviteiten.

Nationale fotowedstrijd en fotocursussen

Om de eerste Nationale Fortenmaand een extra feestelijk tintje te geven, wordt dit jaar de 'Nationale Fotowedstrijd Nieuwe Hollandse Waterlinie' georganiseerd. Deze landelijke fotowedstrijd voor amateurfotografen loopt van 1 september t/m 31 oktober 2001. Opdracht is om het unieke samenspel van cultuur en natuur van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in beeld te brengen. Inschrijfformulieren zijn vanaf nu o.a. gratis verkrijgbaar bij alle grote VVV's en bibliotheken in het land en te printen via internet: { HYPERLINK www.fortenmaand,nl }0000,0000,FF00www.fortenmaand,nl0100,0100,0100.  Ook worden op zes forten tijdens drie weekend in september fotografie workshops voor ieder niveau georganiseerd. Dit alles staat in het teken van de cultuur en natuur van de Waterlinie.

Nieuwe website en Fortenmaandbrochure

De informatie is vanaf nu terug te vinden op de nieuwe website www.fortenmaand.nl

De activiteiten van de deelnemende forten staan ook vermeld in de nieuwe full-colour Fortenmaandbrochure. Deze is gratis verkrijgbaar bij o.a. alle grote VVV's en bibliotheken in het land, bij alle VVV's en bibliotheken in de provincie Utrecht en bij de deelnemende forten.

Noot voor de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie