Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep getuigen verkrachting in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-09-2001

Politieberichten stad Utrecht, 11.00 uur
Oproep getuigen verkrachting

UTRECHT Dinsdagavond 28 augustus om half negen werd op de Admiraal Helfrichlaan een 17-jarig meisje uit Utrecht verkracht. Het slachtoffer liep over de Admiraal Helfirchlaan ter hoogte van de Overste de Oudenlaan. Daar werd zij vastgepakt door een tot nu toe onbekende man die haar op de grond duwde en verkrachtte.

Een onbekend gebleven vrouw die langsfietste is waarschijnlijk getuige geweest van dit misdrijf. Zij reageerde echter niet zodat de dader niet stopte.
Kort daarna fietse een man en een vrouw langs het slachtoffer en de dader. Hij vroeg aan het meisje of zij hulp nodig had maar fietste daarna door. De dader is daarna weg gefietst. Hij wordt omschreven als een jongen van ongeveer 18 a 20 jaar, lengte 1.80, blanke huidskleur en bakkebaarden tot de onderkant van zijn oren. De jongen had donker haar met een middenscheiding . Hij droeg een zwart T-shirt met een driekwart donkere broek. Voorts droeg hij opvallende witte schoenen. Een soort voetbalschoenen.

De politie verzoekt getuigen van dit misdrijf zich te melden bij de recherche van het politiedistrict Marco Polo onder nummer 0900-8844.

Onbekende man neergestoken

UTRECHT Donderdagmiddag 30 augustus werd een tot nu toe onbekende man door een eveneens onbekende man en een vrouw naar het Oudenrijn ziekenhuis gebracht. Het ongeveer 25-jarige slachtoffer, die zelf zegt dat hij illegaal in Nederland verblijft, is zwaargewond geraakt door toegebrachte steekwonden in de borststreek. De onbekende mensen hebben het slachtoffer op de Admiraal Helfrichlaan in hun auto gezet en hebben hem daarna naar het ziekenhuis vervoerd. De politie is op zoek naar getuigen van deze steekpartij. Ook de twee mensen die het slachtoffer naar het ziekenhuis hebben vervoerd worden opgeroepen zich te melden via het nummer 0900-8844 bij de recherche aan het bureau Marco Polo.

Aanhouding straatrover

UTRECHT Twee agenten op weg naar huis zagen na afloop van hun dienst, bij de Daalsetunnenl twee verdachte personen op een scooter. De bijrijder van de scooter maakte zich verdacht door hij zich vermomde. De agenten zagen daarna dat de twee veel belangstelling toonden voor een pizzakoerier die zijn opbrengst in een bankkluis aan het deponeren was. De bijrijder liep naar de pizzakoerier en trachtte hem te beroven van zijn geld.
Door snel in te grijpen kon de bijrijder, een 16-jarige Utrechter, worden aangehouden. De bestuurder wist te ontkomen. Hij liet wel zijn scooter achter zodat die in beslag is genomen voor nader onderzoek.

Aangehouden na belemmering

UTRECHT Een 17-jarige jongen uit Vleuten is vrijdagmiddag rond kwart voor zes op het Weiland in Vleuten aangehouden. Hij maakte deel uit van een groepje jeugd dat voor overlast zorgde. Op het moment dat de politie de jongen aansprak op het feit dat hij geen bromfietscertificaat had begon hij zich vervelend te gedragen. Nadat de bromfiets werd ingenomen voor onderzoek begon de Vleutenaar aan zijn bromfiets te trekken. Bij controle bleek dat hij ook een alcoholpromillage had van 1.1. Voor de belemmering en het feit dat hij met alcohol op de brommer zat wordt proces-verbaal opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie