Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanrijding met lestel in Leusden

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 1-09-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 12.25 uur
Aanrijding met lestel

LEUSDEN - Een 16-jarige jongen uit Leusden is vrijdagavond kwart over zeven gewond geraakt aan zijn been nadat hij met zijn bromfiets in aanrijding kwam met een 27-jarige automobilist uit Amersfoort.

De jongen reed met zijn bromfiets over het fiestpad vanuit het Hoefijzer in de richting van de Burgemeester van de Postlaan. Toen hij deze straat overstak, kijk hij wel naar rechts maar niet naar links waar op dat moment de auto van de Amersfoorter aankwam.

Deze remde hard, maar een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De Leusdenaar is overgebracht naar het Eemland ziekenhuis.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Surveillerende agenten werden in de nacht van vrijdag op zaterdag rond kwart over twee op de Rijskweg A1 ingehaald door een automobilist die minstens 160 km per uur reed. Bovendien slingerde de auto nogal. Toen de agenten de bestuurder vervolgens controleerden, bleek de man alcohol genuttigd te hebben.

Op het politiebureau bleek de man, een 31-jarige man uit Laren, 1,4 promille alcohol in zijn lichaam te hebben. Zijn rijbewijs is daarom in beslag genomen en de man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

LEUSDEN In de nacht van vrijdag op zaterdag om twee uur is een 40-jarige man uit Leusden aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Op het politiebureau bleek de man 1,55 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. Er is proces verbaal opgemaakt.

Propere winkeldief

AMERSFOORT Een 32-jarige man uit Harderwijk is vrijdagmiddag rond half vier betrapt op winkeldiefstal. In een winkel aan de Leusderweg stal de man vijf pakken waspoeder.

Toen de man op zijn fiets wilde wegrijden, kwam hij ten val en kon door winkelpersoneel worden aangehouden. Op het politiebureau bekende de man zijn daad en deed afstand van de gestolen goederen.

Er is proces verbaal tegen hem opgemaakt.

Beroving

LEUSDEN Een 17-jarige jongen uit Leusden is vrijdagavond rond half zeven op de Duiker beroofd van zijn mobiele telefoon. De jongen stond daar op de kruising met de Bavoortseweg te bellen toen plotseling een scooter met daarop twee onbekend gebleven jongens langs kwam rijden.

De bijrijder stapte af en vroeg de weg aan de Leusdenaar. Deze wees de weg en wilde zijn telefoongesprek hervatten. Op dat moment werd echter de telefoon uit zijn handen getrokken door de bijrijder van de scooter die vervolgens weer achteropsprong en er in de richting van de IJsbreker vandoor ging.

De politie stelt een onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie