Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-09-2001
Politieberichten van 31/8 (13.00 uur) tot 1/9 (13.00 uur)

Franeker: aanrijding bromfietser en voetganger
Een 74-inwoonster van Sexbierum is vrijdag omstreeks 16.00 uur gewond geraakt toen zij door een bromfietser, een 67-jarige inwoner van Franeker, op het voetpad langs de Harlingerweg werd aangereden. De bromfietser was het voetpad opgereden, omdat het gas van zijn rijwiel bleef hangen en hij een aanrijding met een auto wilde vermijden. Hij kon de op het voetpad lopende vrouw echter niet meer ontwijken. Ze werd met een gebroken been per ambulance naar het MCL overgebracht.

Drachten: bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser heeft vrijdag omstreeks 16.00 uur lichte verwondingen opgelopen bij een ongeval op De Lange West. De jongen ging door een technisch mankement aan zijn brommer ter hoogte van de kruising met de Oudeweg onderuit en gleed tegen een hem tegemoetkomende auto aan. Hij werd met diverse schaafwonden, een lichte hersenschudding en een wond aan zijn kin per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis.

Heerenveen: winkeldiefstal
Twee Leeuwarders, 38 en 37 jaar, zijn vrijdag om 18.45 uur in Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Houtdraaier. Een getuige had gezien hoe een hem onbekende man goederen over een hek langs het parkeerterrein van de winkel gooide en dat deze vervolgens door een andere man in een auto werden geladen. Met behulp van het genoteerde kenteken kon de auto later in Leeuwarden staande worden gehouden. De twee inzittenden werden aangehouden. In de auto werden ondermeer boormachines gevonden die uit de winkel afkomstig waren.

Harlingen: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Haarlem is vrijdag om 23.40 uur op de Almenumerweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 445 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 4 uren werd opgelegd.

Joure: aanrijding onder invloed
Een 16-jarige inwoner van de gemeente Skartsterlan is vrijdag om 23.20 uur aangehouden, omdat hij onder invloed met zijn bromfiets een aanrijding had veroorzaakt. De bromfietser had op een T-kruising met de Eeltjebaes bij het linksaf slaan een bocht te nauw genomen en was vervolgens tegen een hem tegemoetkomende personenauto gebotst. Hij moest op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 360 ug/l, werd proces-verbaal opgemaakt en werd hem een rijverbod voor 3 uren opgelegd.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Een 31-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 00.15 uur op de Kelders aangehouden opverdenking van inbraak in een bedrijf aan de Bierkade. De 37-jarige eigenaar hoorde op genoemd tijdstip een klap in een opslagplaats van zijn bedrijf en ging polshoogte nemen. Hij trof in de zaak verdachte aan, die werd aangehouden door twee politiebeambten die juist op dat moment passeerden. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: aanhouding inbraak auto`s
Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 02.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak in vijf auto`s die aan de Willemskade geparkeerd stonden. Een 40-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de man op heterdaad toen deze een ruit van een auto vernielde en riep hem aan. De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar kon door de beveiligingsmedewerker in een doodlopend steegje worden aangehouden. Hij werd aan de politie overgedragen. De verdachte was nog in het bezit van een uit een van de auto`s gestolen radio/cd-speler.

Harlingen: onder invloed
Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 03.40 uur op de Zuidwalweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 335 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 2 uren werd opgelegd.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Twee Leeuwarders, 20 en 28 jaar, zijn zaterdag om 04.00 uur op het Drachtsterplein aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Plutoweg. Surveillerende stadswachten hadden gezien hoe de twee mannen met een toetsenbord en twee beeldschermen uit een bedrijf kwamen. Toen de mannen de auto van de stadswachten zagen zetten ze de goederen neer en liepen naar hun auto. Ze reden vervolgens weg, waarbij ze door de stadswachten werden gevolgd die inmiddels de politie hadden gewaarschuwd. De politie hield de auto van de verdachten op het Drachtsterplein staande. De twee mannen werden op het politiebureau ingesloten.

Harlingen: geluidsbox vernield
Een nog onbekende jongeman heeft vrijdag omstreeks 23.45 uur een geluidsbox van een op de Voorstraat optredende band vernield. De jongeman was al eerder door een bandlid weggestuurd toen hij bij een stapel geluidsboxen stond te dansen. Enige tijd later kwam hij echter weer terug en schopte de stapel geluidsboxen ditmaal om. Door op tijd weg te springen konden omstanders voorkomen dat zij door de vallende boxen werden geraakt. De bovenste box raakte door de val beschadigd, waardoor een schade van ca. 4000 gulden ontstond> De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Drachten: ongeval onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Workum is zaterdag om 04.30 uur op de Noorderdwarsvaart aangehouden nadat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. Surveillerende agenten zagen de verdachten rond genoemd tijdstip met hoge snelheid over de Singel rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werd een snelheid van 160 km/u gehaald. Op de kruising van de Noorderdwarsvaart en de Ringweg verloor de verdachte de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Hijzelf en twee inzittenden bleven daarbij ongedeerd. Omdat hij bleek te hebben gedronken moest de verdachte op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 530 ug/l, en de snelheidsovertreding werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod voor 6 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 07.30 uur op de Stationsweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Getuigen hadden gezien hoe de man kort daarvoor twee twee roodlichtpalen en een hekje van een brug omver had gereden. Nadat ook andere getuigen bij de politie hadden gemeld dat een auto vreemde manoeuvres uitvoerde, kon de bestuurder op de Stationsweg staande gehouden worden. Gezien de kennelijke staat waarin de bestuurder verkeerde, werd hij voor een blaasproef naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 895 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 11 uren werd opgelegd. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hurdegaryp: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Rijksstraatweg. Nadat een ruit was vernield werden een aantal kettingzagen uit het bedrijf ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Ryptsjerk.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...