Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 1-09-2001
Politieberichten van 31/8 (13.00 uur) tot 1/9 (13.00 uur)

Franeker: aanrijding bromfietser en voetganger
Een 74-inwoonster van Sexbierum is vrijdag omstreeks 16.00 uur gewond geraakt toen zij door een bromfietser, een 67-jarige inwoner van Franeker, op het voetpad langs de Harlingerweg werd aangereden. De bromfietser was het voetpad opgereden, omdat het gas van zijn rijwiel bleef hangen en hij een aanrijding met een auto wilde vermijden. Hij kon de op het voetpad lopende vrouw echter niet meer ontwijken. Ze werd met een gebroken been per ambulance naar het MCL overgebracht.

Drachten: bromfietser gewond
Een 16-jarige bromfietser heeft vrijdag omstreeks 16.00 uur lichte verwondingen opgelopen bij een ongeval op De Lange West. De jongen ging door een technisch mankement aan zijn brommer ter hoogte van de kruising met de Oudeweg onderuit en gleed tegen een hem tegemoetkomende auto aan. Hij werd met diverse schaafwonden, een lichte hersenschudding en een wond aan zijn kin per ambulance naar het ziekenhuis in Drachten overgebracht. Na behandeling kon hij weer naar huis.

Heerenveen: winkeldiefstal
Twee Leeuwarders, 38 en 37 jaar, zijn vrijdag om 18.45 uur in Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Houtdraaier. Een getuige had gezien hoe een hem onbekende man goederen over een hek langs het parkeerterrein van de winkel gooide en dat deze vervolgens door een andere man in een auto werden geladen. Met behulp van het genoteerde kenteken kon de auto later in Leeuwarden staande worden gehouden. De twee inzittenden werden aangehouden. In de auto werden ondermeer boormachines gevonden die uit de winkel afkomstig waren.

Harlingen: onder invloed
Een 31-jarige inwoner van Haarlem is vrijdag om 23.40 uur op de Almenumerweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 445 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 4 uren werd opgelegd.

Joure: aanrijding onder invloed
Een 16-jarige inwoner van de gemeente Skartsterlan is vrijdag om 23.20 uur aangehouden, omdat hij onder invloed met zijn bromfiets een aanrijding had veroorzaakt. De bromfietser had op een T-kruising met de Eeltjebaes bij het linksaf slaan een bocht te nauw genomen en was vervolgens tegen een hem tegemoetkomende personenauto gebotst. Hij moest op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag van 360 ug/l, werd proces-verbaal opgemaakt en werd hem een rijverbod voor 3 uren opgelegd.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Een 31-jarige inwoner van Heerenveen is zaterdag om 00.15 uur op de Kelders aangehouden opverdenking van inbraak in een bedrijf aan de Bierkade. De 37-jarige eigenaar hoorde op genoemd tijdstip een klap in een opslagplaats van zijn bedrijf en ging polshoogte nemen. Hij trof in de zaak verdachte aan, die werd aangehouden door twee politiebeambten die juist op dat moment passeerden. De verdachte werd op het politiebureau ingesloten.

Leeuwarden: aanhouding inbraak auto`s
Een 30-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 02.00 uur aangehouden op verdenking van inbraak in vijf auto`s die aan de Willemskade geparkeerd stonden. Een 40-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de man op heterdaad toen deze een ruit van een auto vernielde en riep hem aan. De verdachte probeerde nog te ontkomen, maar kon door de beveiligingsmedewerker in een doodlopend steegje worden aangehouden. Hij werd aan de politie overgedragen. De verdachte was nog in het bezit van een uit een van de auto`s gestolen radio/cd-speler.

Harlingen: onder invloed
Een 28-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 03.40 uur op de Zuidwalweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies hij 335 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 2 uren werd opgelegd.

Leeuwarden: aanhouding inbraak
Twee Leeuwarders, 20 en 28 jaar, zijn zaterdag om 04.00 uur op het Drachtsterplein aangehouden op verdenking van inbraak in een bedrijf aan de Plutoweg. Surveillerende stadswachten hadden gezien hoe de twee mannen met een toetsenbord en twee beeldschermen uit een bedrijf kwamen. Toen de mannen de auto van de stadswachten zagen zetten ze de goederen neer en liepen naar hun auto. Ze reden vervolgens weg, waarbij ze door de stadswachten werden gevolgd die inmiddels de politie hadden gewaarschuwd. De politie hield de auto van de verdachten op het Drachtsterplein staande. De twee mannen werden op het politiebureau ingesloten.

Harlingen: geluidsbox vernield
Een nog onbekende jongeman heeft vrijdag omstreeks 23.45 uur een geluidsbox van een op de Voorstraat optredende band vernield. De jongeman was al eerder door een bandlid weggestuurd toen hij bij een stapel geluidsboxen stond te dansen. Enige tijd later kwam hij echter weer terug en schopte de stapel geluidsboxen ditmaal om. Door op tijd weg te springen konden omstanders voorkomen dat zij door de vallende boxen werden geraakt. De bovenste box raakte door de val beschadigd, waardoor een schade van ca. 4000 gulden ontstond> De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen.

Drachten: ongeval onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Workum is zaterdag om 04.30 uur op de Noorderdwarsvaart aangehouden nadat hij onder invloed een aanrijding had veroorzaakt. Surveillerende agenten zagen de verdachten rond genoemd tijdstip met hoge snelheid over de Singel rijden en zetten de achtervolging in. Daarbij werd een snelheid van 160 km/u gehaald. Op de kruising van de Noorderdwarsvaart en de Ringweg verloor de verdachte de macht over het stuur en belandde met zijn auto in de sloot. Hijzelf en twee inzittenden bleven daarbij ongedeerd. Omdat hij bleek te hebben gedronken moest de verdachte op het bureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 530 ug/l, en de snelheidsovertreding werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt, werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod voor 6 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Een 37-jarige inwoner van Leeuwarden is zaterdag om 07.30 uur op de Stationsweg aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Getuigen hadden gezien hoe de man kort daarvoor twee twee roodlichtpalen en een hekje van een brug omver had gereden. Nadat ook andere getuigen bij de politie hadden gemeld dat een auto vreemde manoeuvres uitvoerde, kon de bestuurder op de Stationsweg staande gehouden worden. Gezien de kennelijke staat waarin de bestuurder verkeerde, werd hij voor een blaasproef naar het politiebureau overgebracht. Daar blies hij 895 ug/l, waarvoor een proces-verbaal werd uitgereikt en een rijverbod voor 11 uren werd opgelegd. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Hurdegaryp: inbraak bedrijf
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Rijksstraatweg. Nadat een ruit was vernield werden een aantal kettingzagen uit het bedrijf ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 40-jarige inwoner van Ryptsjerk.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie