Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nationaal Comité zoekt oudere mensen met bijzondere wensen

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

NATIONAAL COMITE VAN DE OUDEREN
www.seniorweb.nl/comite

Wensen van oudere mensen gezocht

Wensen van oudere mensen gezocht

Tot 1 september 2001 kunnen wensen van oudere mensen door henzelf of anderen worden aangemeld bij het Nationaal Comité Dag van de Ouderen. Op 1 oktober, de Dag van de Ouderen, zullen vervolgens overal in het land zoveel mogelijk kleinschalige, eenmalige, bijzondere wensen van en voor ouderen vervuld worden. De wensen worden vervuld met financiële ondersteuning van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. De wensen voor oudere mensen zijn te richten aan: Wens voor Ouderen, Postbus 1999, 6801 BZ Arnhem.

Nederland voorop bij viering VN Dag van de Ouderen

Op 1 oktober vieren we jaarlijks de Dag van de Ouderen, georganiseerd onder auspiciën van het Nationaal Comité onder voorzitterschap van Hedy d'Ancona.
Naast nationale activiteiten organiseren 435 Lokale Comités in evenzovele gemeenten plaatselijke activiteiten ter viering van deze dag. De viering van de Dag van de Ouderen is een initiatief van de Verenigde Naties. Nederland vervult hierbij een voortrekkersrol: nergens ter wereld wordt deze dag zo massaal gevierd.

Wensen met betekenis voor grotere groep mensen

Gezocht worden wensen die weliswaar door één persoon zijn geuit, maar waarvan de realisatie betekenis heeft voor een grotere groep ouderen. Er zijn tal van leuke wensen te bedenken. Maar zijn dit ook de wensen van de ouderen zelf? Dat willen we graag weten, daarnaar zijn we op zoek.
Helaas niet in aanmerking komen wensen als het organiseren van een familiereünie, of nog eenmaal de zoon in Australië opzoeken..... Dat zijn puur individuele wensen en kunnen niet worden gehonoreerd.

Nationaal Fonds Ouderenhulp

Deze actie is mogelijk dankzij de ondersteuning van het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Het fonds ondersteunt jaarlijks vele projecten die het welzijn van ouderen bevorderen. Dankzij de verkoop van Zomerzegels met bijslag kan zij haar werk voortzetten. Voor informatie over het Nationaal Fonds Ouderenhulp kunt u terecht op hun website: www.fondsouderenhulp.nl


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie