Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

C.G. Koster benoemt tot hoogleraar Universiteit Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Universiteit van Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Universiteit van Amsterdam


Hoogleraarsbenoeming: dr. C.G. de Koster
Dr. C.G. de Koster (1959) is per 1 september 2001 benoemd tot hoogleraar Massaspectrometrie van biomacromoleculen aan de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica van de Universiteit van Amsterdam (UvA). Het gaat om een nieuwe leerstoel.

Chris de Koster behaalde zijn doctoraalexamen Wiskunde en Natuurwetenschappen cum laude in 1987 aan de Universiteit Utrecht. Daarna werd hij assistent-in-opleiding bij de afdeling Scheikunde van de Universiteit Leiden, waar hij in 1991 promoveerde op het proefschrift 'Gas Phase Substitution Reactions by Radical Cations: a mass spectrometry study'.
In datzelfde jaar werd De Koster toegevoegd onderzoeker bij de vakgroep Analytische molecuulspectrometrie van de Universiteit Utrecht. In 1994 stapte hij over naar het FOM-Instituut voor Atoom- en Molecuulfysica (AMOLF) in Amsterdam als projectleider macromoleculaire massaspectrometrie. Een jaar later ging hij bij DSM Research in Geleen werken. Tot zijn benoeming tot hoogleraar was hij daar senior expert op het gebied van massaspectrometrie en werkte hij mee aan een aantal productontwikkelingsprojecten en projecten op het gebied van fundamentele research.
Bron Persvoorlichting

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie