Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Campagne invoering nieuwe reisdocumenten start in Etten-Leur

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Etten-Leur
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Etten-Leur

Campagne invoering nieuwe reisdocumenten van start

Vraag ruim op tijd een paspoort of identiteitskaart aan

Op 1 september is er een gezamenlijke campagne van start gegaan van de gemeente Etten-Leur en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in verband met de invoering van het nieuwe paspoort en de nieuwe Nederlandse identiteitskaart op 1 oktober 2001. Want vanaf deze datum gelden er nieuwe regels voor het aanvragen van een nieuw reisdocument en het bijschrijven van kinderen. Het is belangrijk om op tijd naar het gemeentehuis te gaan.
Het nieuwe paspoort en de nieuwe Nederlandse identiteitskaart zijn beide reisdocumenten. Het paspoort is geldig voor alle landen van de wereld. Met de Nederlandse identiteitskaart kan worden gereisd naar de op deze kaart genoemde Europese landen. Bepaalde landen kunnen aanvullende of afwijkende eisen stellen. Het is raadzaam hier tijdig bij het reisbureau of het betreffende consulaat naar te informeren.
Indien men nog een geldig reisdocument heeft, dan hoeft men nu nog niets te doen. Dit document behoudt de geldigheid tot de daarop aangegeven datum.

Drie dagen wachten op een paspoort of identiteitskaart

Paspoorten en identiteitskaarten worden vanaf 1 oktober op een centrale plaats in Nederland van persoonsgegevens voorzien. Hiervoor is gekozen om over nog beter beveiligde reisdocumenten te kunnen beschikken. Daardoor krijgt men het nieuwe reisdocument niet meer meteen mee, maar kan het in de gemeente Etten-Leur na drie dagen worden opgehaald. Concreet betekent dit: op de derde werkdag nà de dag waarop de aanvraag werd gedaan.
Bij de aanvraag van een reisdocument moet het huidige reisdocument worden meegebracht en één recente, professionele pasfoto, die recht van voren is genomen (dus niet van opzij). Voor het afhalen van het aangevraagde document kan men terecht bij de receptiebalie, meteen rechts bij binnenkomst in het Etten-Leurse gemeentehuis.

Bijschrijven kinderen

Ook het bijschrijven van kinderen verandert per 1 oktober. Ten behoeve van een betere beveiliging wordt de bijschrijving voorzien van een foto. Om de identiteit van het kind vast te stellen, moet bij het aanvragen van een bijschrijving het kind aanwezig zijn en een pasfoto van het kind worden meegenomen. Ook voor het bijschrijven van kinderen geldt voortaan een wachttijd van drie dagen. Concreet betekent dit: op de derde werkdag nà de dag waarop de aanvraag werd gedaan.
De pasfoto van het kind moet eveneens recht van voren zijn genomen. Het kind hoeft niet mee te komen om het paspoort met bijschrijving op te halen.

Eerste week oktober aangepaste procedure

In verband met de invoering van de nieuwe reisdocumenten op 1 oktober, kunnen er gedurende de eerste week van oktober wel reisdocumenten worden aangevraagd maar in die week nog niet worden uitgereikt. Ook zal er gedurende deze eerste week van oktober nog geen gebruik gemaakt kunnen worden van de zogenoemde spoedprocedure. In bepaalde situaties kan er namelijk bij het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of bijschrijving gebruik worden gemaakt van de spoedprocedure. In dat geval kan het document de eerstvolgende werkdag worden opgehaald. Aan deze spoedprocedure zijn wel extra kosten verbonden.

Prijzen

Behoudens goedkeuring door de Etten-Leurse gemeenteraad (op 10 september a.s.) gaan voor de reisdocumenten per 1 oktober 2001 de volgende prijzen gelden:

Nationaal paspoort 73,55 33,37
Zakenpaspoort 82,15 37,27
Nederlandse identiteitskaart 59,20 26,87
Bijschrijven kind direct bij aanvraag nieuw paspoort, per kind 15,00 6,81
Bijschrijven kind in bestaand paspoort, per kind 35,00 15,88 Toeslag spoedaanvraag paspoort of Ned. Identiteitskaart 73,55 33,37 Toeslag spoedaanvraag bijschrijven kind in bestaand paspoort 35,00 15,88
Extra kosten bij vermissing 31,00 14,07

Openingstijden

Voor de aanvraag van een reisdocument kan men terecht bij het bureau Burgerzaken in het gemeentehuis van maandag tot en met vrijdag van 09.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur. Op maandag is dit bureau tevens geopend van 17.00 - 19.00 uur.

Meer informatie

Voor vragen kan men terecht op www.paspoortinformatie.nl of rechtstreeks bij het bureau Burgerzaken van de gemeente Etten-Leur, ingang Roosendaalseweg 4, telefoon: 076-5024000.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie