Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eerste straat rampgebied Enschede opengesteld

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Enschede

Eerste straat rampgebied opengesteld voor voetgangers en fietsers Enschede, 31 augustus 2001.
Zaterdag 1 september a.s. wordt de Renbaanstraat opengesteld voor voetgangers en fietsers. Het is de eerste straat in het rampgebied die toegankelijk wordt voor de inwoners van Enschede. De Renbaanstraat loopt van de Deurningerstraat tot aan de Roomweg. Over twee weken zullen naar verwachting de Nieuwluststraat en Kievitstraat worden vrijgegeven. Daarmee wordt dan voor voetgangers en fietsers een Noord-Zuid-route door het rampgebied gerealiseerd.

Het vrijgeven van de Renbaanstraat past in het voornemen van de Gemeente Enschede om, als de werkzaamheden en veiligheid het toelaten, delen van het rampgebied open te stellen. Eerdere maatregelen zijn het vervangen van de schutting door hekken en het plaatsen van het platform aan de Roomweg.

Vanaf de Renbaanstraat is het rampgebied niet vrij toegankelijk. Er staan hekken aan weerszijden van de straat, die noodzakelijk zijn omdat elders op het rampterrein (de locatie Bamshoeve) één van de grootste Europese asbestsaneringsoperatie plaatsvindt.naar boven

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie