Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vredevoogd benoemd tot Kamerheer in Den Haag

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Het Koninklijk Huis
Zoek soortgelijke berichten
Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


01/09/01 Hofhouding

Bij Koninklijk Besluit is de heer Drs. L.E.H. Vredevoogd per 1 september 2001 benoemd tot Kamerheer in Den Haag. Hij neemt deze functie over van Dr. C.J. Oort, die is benoemd tot Kamerheer honorair.

De heer Vredevoogd (1938) is geboren te t Zandt in Groningen. Hij studeerde economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. In zijn huidige functie is hij voorzitter van het College van Bestuur van de Universiteit Leiden. Eerder vervulde de heer Vredevoogd dezelfde functie bij de Universiteit Maastricht. Daarvoor was hij onder meer plaatsvervangend directeur-generaal hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen.

De heer Vredevoogd vervult naast zijn werk een groot aantal bestuursfuncties op wetenschappelijk, cultureel en maatschappelijk gebied.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie