Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Sjaak Anema Interim-commandant Brandweer Overasselt

Datum nieuwsfeit: 01-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heumen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Heumen

23-08-2001

Interim-commandant Brandweer Overasselt

De Vrijwillige Brandweer Overasselt heeft per 1 september een interim-commandant. Het is Sjaak Anema. Hij zal het Overasseltse korps leiden tot 1 januari 2003. Zijn aandacht zal vooral uitgaan naar de versterking van het korps door het aantrekken van personeel en de zorg voor opleidingen en oefeningen, de (voorbereiding van) de bouw van een nieuwe kazerne en de ontwikkeling van brand- en rampenpreventie. Anema was eerder brandweercommandant in Culemborg en Barneveld.

Intussen is er een ontwikkeling die het wellicht mogelijk maakt in het centrum van Overasselt een nieuwe kazerne te realiseren. De ruimtenood van de Brandweer is groot en in juni van dit jaar koos de raad voor nieuwbouw ten oosten van het dorp. Die keuze was gebaseerd op een extern advies waarin er nog van uit werd gegaan dat een terrein pal naast de huidige kazerne aan de Kasteelsestraat niet beschikbaar zou komen. Dat terrein had de voorkeur van B&W en de brandweer zelf, die liever in het centrum van het dorp gestationeerd wil zijn. Aankoop van het perceel voor een brandweerkazerne blijkt inmiddels voor de projectontwikkelaar toch bespreekbaar. Dat is voor B&W aanleiding nu alsnog de geschiktheid ervan goed te onderzoeken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie