Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Friesland

Datum nieuwsfeit: 02-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Friesland
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Friesland: Friesland 2-09-2001
Politieberichten van 1/9 (13.00 uur) tot 2/9 (13.00 uur)

Hindeloopen: aanhoudingen
De politie heeft zaterdag om 13.30 uur een 53-jarige inwoner van Lopikerkapel aangehouden. De man was in een verboden gebied aan het windsurfen en werd daar door twee op het water surveillerende politiebeambten op aangesproken. De man probeerde daarop met zijn surfplank te ontkomen, maar kon korte tijd later alsnog worden aangehouden. Een 39-jarige inwoner van Hindeloopen bemoeide zich met deze aanhouding en beledigde de politiebeambten. Hij werd daarop eveneens aangehouden. Hij pleegde verzet tegen zijn aanhouding en sloeg daarbij een van de politiebeambten in het gezicht. De man werd geboeid naar het politiebureau overgebracht.

Heerenveen: diefstal fietsen
Een echtpaar uit Nijverdal, is vrijdag omstreeks 11.00 uur twee fietsen kwijtgeraakt die ze even in de berm van de A7 hadden gelegd. Het echtpaar reed met de fietsen op een fietsenrek ter hoogte van Heerenveen, toen ze ontdekten dat het fietsenrek losliet. Omdat verder rijden niet mogelijk was, legden ze de fietsen afgesloten in de berm en reden naar een garage om het rek te laten repareren. Toen ze na de reparatie terugreden naar de plaats waar de fietsen waren achtergelaten bleken deze te zijn verdwenen.

Tzummarum: jongetje aangereden
Een 6-jarig jongetje uit het AVO (Aanvullende Opvang) te Tzummarum is zaterdagmorgen door een nog onbekende jongeman op een fiets tot twee keer aangereden. De moeder van het jongetje liep met hen en nog twee van haar kinderen op het schelpenpaadje langs de Buorren toen een fietser op een racefiets plotseling het jongetje aanreed. Deze liep daarbij een een bloedende hoofdwond op. De moeder riep dat de fietser moest stoppen waarop de jongeman omkeerde en de jongen nog een keer aanreed en er daarna vandoor ging. Van de fietser is bekend dat hij ongeveer 17-18 jaar oud was, op een racefiets reed, een grijze broek en een blauw t-shirt met lange mouwen droeg.

Kornwerderzand: te snel, rijbewijs kwijt
Een 31-jarige automobilist uit de Zuidoostbeemster heeft zaterdag om 14.30 uur zijn rijbewijs moeten inleveren. De man reed op de A7 ter hoogte van Kornwerderzand 126 km/u, waar 70 km/u is toegestaan. Nadat hij staande was gehouden werd zijn rijbewijs ingevorderd en proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Akmarijp: aanrijding onder invloed
Een 29-jarige inwoner van Joure is zaterdag om 22.10 uur aangehouden, omdat hij onder invloed op de Fjildwei betrokken was bij een eenzijdig ongeval. De man was naar zijn zeggen door een tegenligger verblind en vervolgens tegen een verkeersbord in de berm gereden. Omdat hij bleek te hebben gedronken moest hij op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 435 ug/l, werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt en kreeg hij een rijverbod voor 4 uren.

Leeuwarden: onder invloed
Een 68-jarige inwoner van Winsum is zondag om 00.20 uur op de Wirdumerpoortsdwinger aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 350 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 2 uren kreeg.

Joure: eenzijdig ongeval onder invloed
Een 43-jarige inwoner van Joure is zondag om 00.15 uur aangehouden, omdat hij op de Koarte Ekkers een eenzijdig ongeval had veroorzaakt en onder invloed was. De man was met zijn voertuig gedeeltelijk in de linkerberm beland en vervolgens de macht over het stuur kwijtgeraakt. De auto was daarop achterstevoren in een sloot langs de weg terecht gekomen. De bestuurder moest op het politiebureau een blaasproef afleggen. Gezien de uitslag, 760 ug/l, kreeg hij een proces-verbaal, een rijverbod voor 9 uren en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Leeuwarden: aanhouding
Een 17-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 00.40 uur op het Ruiterskwartier aangehouden. De verdachte was betrokken bij een vechtpartij met onbekende aanleiding tussen ca. 10 personen, waarbij de politie tussenbeide kwam. Ondanks herhaalde vorderingen zich te verwijderen weigerde de verdachte daar gevolg aan te geven, waarop hij werd aangehouden.

Drachten: tweemaal aangehouden
Een 17-jarige inwoner van Drachten is zondagnacht tot twee keer door de politie aangehouden. De eerste keer werd de verdachte om ca. 01.30 uur op de Noordkade voor een horecapand aangehouden. Hij had daar een fiets vernield waarop een schermutseling met een aantal omstanders ontstond. De politie kwam tussenbeide en hield de verdachte aan. Nadat op het politiebureau proces-verbaal was opgemaakt werd hij weer op vrije voeten gesteld. Kort daarna kwam een melding van medewerkers van het hetzelfde horecapand dat men bedreigd werd. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de eerder aangehouden Drachster daar bij betrokken te zijn. Hij werd gevorderd zich te verwijderen. Toen hij daar niet aan voldeed werd hij weer aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Stiens: mishandeling
Een 35-jarige inwoner van Stiens is zondag omstreeks 02.00 uur in een horecagelegenheid aan de Smelbregge mishandeld. Volgens getuigen werd het slachtoffer door een nog onbekende man zonder duidelijke aanleiding ineens neergeslagen. Het slachtoffer raakte daardoor enige tijd buiten bewustzijn en werd per ambulance naar het MCL vervoerd. Zijn verwondingen bleken daar mee te vallen. De man die geslagen had is nog niet aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Drachten: aanhouding
Een 22-jarige inwoner van Drachten is zondag om 03.45 uur op de Torenstraat aangehouden. De man maakte deel uit van een groepje personen dat op de openbare weg bier stond te drinken en flesjes op straat kapot gooide. Stadswachten hadden de politie gewaarschuwd, die het groepje vorderde zich te verwijderen. De verdachte weigerde ondanks herhaalde vorderingen daartoe weg te gaan, waarop hij werd aangehouden.

Leeuwarden: aanhoudingen na vechtpartij
Drie mannen, twee Leeuwarders van 24 en 37 jaar en een 32-jarige inwoner van Dronten, zijn zondag om circa 04.00 uur op de Kleine Kerkstraat aangehouden op verdenking van mishandeling van twee Leeuwarders van 28 en 20 jaar. Omstreeks genoemd tijdstip kreeg de politie een melding van een vechtpartij. Toen men ter plaatse kwam vond men de twee slachtoffers gewond en bewusteloos op straat liggen. Getuigen wezen de drie mannen aan als de daders waarop ze werden aangehouden. De twee slachtoffers werden voor onderzoek naar het MCL overgebracht. Aanleiding voor de mishandeling zou een langlopende ruzie in de relatiesfeer tussen de verdachten en de slachtoffers zijn.

Dokkum: onder invloed
Een 26-jarige inwoner van Schiermonnikoog is zondag om 04.50 uur op de Stationsweg aangehouden, omdat hij onder invloed op een bromme reed. Op het bureau blies de man 770 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 9 uren kreeg.

Harlingen: mishandeling
Een 54-jarige inwoner van Harlingen en zijn 22-jarige zoon zijn zondag omstreeks 05.20 uur door nog twee onbekende mannen mishandeld. Vader en zoon fietsen samen met hun moeder en een vriendin over de Stationsstraat toen ze door nog onduidelijke reden een woordenwisseling kregen met twee mannen en twee vrouwen. Er ontstond daarop een vechtpartij tussen de vier mannen, waarbij de 22-jarige zoon bewusteloos raakte en de vader ook geslagen werd. Ook de moeder werd een aantal maal geslagen. Nadat een omstander de politie had gebeld verdwenen de daders. De 22-jarige Harlinger werd ter plaatse door ambulancepersoneel aan zijn verwondingen behandeld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: aanhouding
Een 33-jarige inwoner van Leeuwarden is zondag om 05.00 uur aangehouden omdat hij zonder rijbewijs onder invloed in een auto reed. Surveillerende agenten zagen de verdachte met hoge snelheid over de Schrans rijden. Op de Oosterkade werd een stopteken gegeven, waarop de bestuurder niet reageerde maar zijn snelheid verhoogde. Bij daarop volgende achtervolging, waarbij een snelheid van boven de 100 km/u werd bereikt, reed de verdachte ondermeer over een fietspad. Ter hoogte van de Fruitstraat reed de bestuurder zich vast tussen een aantal betonnen palen. Toen de agenten de bestuurder aanspraken reed deze achteruit tegen de surveillancewagen aan, waarbij deze licht beschadigd werd. De man werd daarop uit de auto gehaald en geboeid. De verdachte verzette zich daarbij hevig, waarbij de twee agenten lichte verwondingen opliepen. Op het bureau moest de man een blaasproef afleggen, met 515 ug/l als resultaat, en bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor onder meer gevaarlijk rijgedrag, te snel rijden, rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Zijn auto werd in beslag genomen.

Sneek: aanhouding na inbraak
Een 26-jarige inwoner van Sneek is zondag om 05.22 uur op de Lemmerweg aangehouden op verdenking van inbraak in een winkel aan de Galigastraat. De 56-jarige eigenaar meldde even voor genoemd tijdstip dat ingebroken was in zijn winkel. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de etalageruit van de winkel te zijn vernield, waarna enkele horloges uit de etalage waren weggenomen. De politie stelde onmiddellijk een onderzoek in de buurt in. Toen men de verdachte zag fietsen, probeerde deze meteen te ontkomen. Men zette daarop de achtervolging in en wist hem op de Lemmerweg aan te houden. In de fietstas van de verdachte werd een aantal horloges aangetroffen die van de inbraak afkomstig waren. Hij werd op het politiebureau ingesloten.

Kollum: gewonden bij steekpartij
Twee bewoners, 37 en 47 jaar, van het AZC aan de Trekweg zijn zondag omstreeks 04.00 uur gewond geraakt bij een vechtpartij. De 37-jarige man was de ander om nog onduidelijke reden met een mes te lijf gegaan. Bij de daarop volgende vecht- en steekpartij liepen beide mannen verwondingen op. De 47 -jarige man werd een aantal malen met een mes gestoken en de 37-jarige man liep een gebroken arm en neus op. Ze werden per ambulance naar het MCL vervoerd, waar ze beide werden opgenomen.

Franeker: onder invloed
Een 21-jarige inwoner van Zurich is zondag om 05.30 uur op de A31 aangehouden, omdat hij onder invloed in een auto reed. Op het bureau blies de man 465 ug/l, waarvoor hij een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uren kreeg.

Franeker: bushokken vernield
Onbekenden hebben zondagnacht de ruiten van vier bushokken vernield. Van drie bushokken aan de Harlingerweg en een bushok op de Rijskweg ter hoogte van Herbayum sneuvelden in totaal 7 ruiten. De politie wil graag in contact komen met mogelijk egetuigen.

Oosterwolde: inbraak winkel
Onbekenden hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een winkel aan de Stationsstraat. Nadat een ruit was vernield, werd uit de winkel een hoeveelheid rookwaar weggenomen. De 68-jarige eigenaar deed aangifte.

Drachten: inbraak auto
In de nacht van zaterdag op zondag werd ingebroken in een aan de Schwartzenberghlaan geparkeerd staande auto. Nadat een portier was geforceerd werd de radio/cd-speler weggenomen. Aangifte werd gedaan door een 59-jarige inwoner van Drachten.

Bureau Communicatie: 058 8808272

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...