Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden rond Centrum West Zoetermeer

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zoetermeer

Werkzaamheden rond Centrum West

In verband met de bouwwerkzaamheden rondom Centrum West en de daarbij vervallen toegang tot het centrum via de Nederlandlaan, is het Stadscentrum gedurende enkele jaren voor autoverkeer slechts bereikvaar via de drie overgebleven toegangswegen. Namelijk de Denemarkenlaan, de Luxemburglaan en de J.L. van Rijweg.

Bereikbaarheid
Om de bereikbaarheid voor het autoverkeer zo veel mogelijk te garanderen is het noodzakelijk het verkeer zo veel mogelijk te verdelen en de kruispunten aan te passen. Daarom worden vanaf maandag 3 september de volgende wijzigingen doorgevoerd.

3 september
Verkeer vanuit noordelijke en westelijke richting moet zoveel mogelijk via de Luxemburglaan het centrum inrijden. Daarom wordt op de Europaweg een extra rechtsafstrook aangelegd. Om verdere overbelasting van de kruising te voorkomen is het niet langer mogelijk om vanuit oostelijke richting linksaf de Luxemburglaan in te gaan. In het najaar zal bovendien de verkeersregelautomaat worden vervangen, waarna het mogelijk wordt de verkeersafwikkeling te versnellen en de lange wachttijden te verkorten.

Verkeer vanuit oostelijke richting kan alleen nog maar via de Denemarkenlaan het Stadscentrum inrijden. Op de Europaweg wordt één van de twee rechtdoorstroken omgezet in een tweede linksafstrook. Voor verkeer vanuit het centrum wordt op de Denemarkenlaan een tweede rechtsafstook aangelegd.
Ook hier zal aan het begin van het nieuwe jaar de verkeersregelautomaat worden vervangen, waarna de verkeersafwikkeling kan worden verbeterd.

Verkeer komende uit zuidelijke richting heeft de keuze uit de Luxemburglaan en de J.L. van Rijweg.Gemeente Zoetermeer © August 2001

Last update: 24 August 2001 (16:52)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie