Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Toezichthouders veiligheid scholen in Emmen

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Toezichthouders scholen, 29 augustus 2001

Toezichthouders houden veiligheid rondom scholen in de gaten

Op 3 september 2001 start een project gericht op het bevorderen van de veiligheid rondom scholen voor het voortgezet onderwijs en MBO. Rondom deze scholen gaat de Stichting Veiligheidszorg voor een periode van twee schooljaren toezichthouders inzetten.

De deelnemende scholen zijn: Esdalcollege, Hondsrugcollege, KDC, AOC-Terra, VSO- de Veenkampen en het Drenthecollege. De Stichting Veiligheidszorg Zuidoost-Drenthe maakt met de scholen nadere afspraken over de daadwerkelijke inzet.

Aanleiding
Het project komt voort uit de aanbevelingen uit de nota 'Gezond Leefklimaat' Deze nota is vorig jaar tot stand gekomen door samenwerking van scholen, GGD, Regiopolitie Zuidoost-Drenthe, CAD, St. OPMAAT en vertegenwoordigers van de gemeente. In de nota werd al geconstateerd dat toezicht een belangrijke preventieve rol speelt in het voorkomen van probleemgedrag op school. In de school en op het plein houden de scholen zelf toezicht. Wanneer leerlingen bijvoorbeeld in pauzes en tussenuren het schoolterrein verlaten, kijkt er nu niemand meer mee. De scholen hebben dan ook verzocht om een uitbreiding van het toezicht. Bovengenoemde project moet hier voor zorgen.

Project
Het project 'Veiligheid rondom scholen' kost ± 340.000 ( 154.285) en wordt bekostigd uit de 'Intensiveringsbijdrage Jeugd en Veiligheid' die de gemeente Emmen van het ministerie van Binnenlandse Zaken ontvangen heeft. Andere onderdelen van het plan Jeugd en Veiligheid zijn: een impuls voor de buurtnetwerken, nadere samenwerking op het terrein van preventie tussen GGD/CAD en de politie en enkele wijkveiligheidsprojecten die nog nader ingevuld moeten worden.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie