Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Begroting Noordwijk 2002 gepresenteerd

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Noordwijk
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Noordwijk

P E R S B E R I C H T

BEGROTING NOORDWIJK 2002

Op maandag 3 september hebben burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk de begroting 2002 gepresenteerd. De begroting, waarvan de gewone inkomsten en uitgaven een totaalbedrag van 44,4 miljoen (98 miljoen gulden) belopen, is sluitend en heeft zelfs een klein overschot.

Bij het opstellen van de begroting heeft degelijkheid voorop gestaan, zodat ook het nieuwe gemeentebestuur na de verkiezingen van volgend jaar een gezonde financiŽle situatie aantreft. Naast het dekkingsplan voor geplande investeringen resteert een bedrag van 220.800 (485.000 gulden) aan vrije ruimte.

In het kader van een herverdelingsoperatie ziet de gemeente aan de inkomstenkant een verhoging tegemoet van de algemene uitkering van het rijk: in 2002 58.084 (128.000 gulden), oplopend tot 385.867 (850.000 gulden) in 2005. In 2002 wordt op de gemeentelijke belastingen en tarieven een inflatiecorrectie toegepast, gelijk aan het geraamde inflatiepercentage over 2001, voorlopig vijf procent. Als het percentage hoger of lager uitvalt, zal de feitelijke stijging worden aangepast tot dat percentage. Verder streeft de gemeente er de komende begrotingsjaren naar, diverse legestarieven op te trekken tot kosten- dekkend niveau, tot een bedrag van 81.680 (180.000 gulden) in 2005.

Burgemeester en wethouders trekken extra geld uit voor uitgaven ten behoeve van meer capaciteit op het gebied van handhaving. Dit sluit aan bij de algemene wens om de naleving van bestaande regelgeving strenger te controleren. Ook wordt geÔnvesteerd in verdere modernisering van de gemeentelijke organisatie, zodat deze beter kan inspelen op verwachtingen van burgers, bedrijfsleven en maarschappelijke organisaties. Een efficiŽntere en meer inzichtelijke bedrijfsvoering passen eveneens in deze doelstelling. Een deel van de investeringen in 2002 is bestemd voor de vervanging en aanschaffing van materialen, wagenpark enz.

Reserveringen voor grote projecten, zoals de vernieuwing van de Koningin Wilhelmina Boulevard en het Pickťplein zijn afzonderlijk in de begroting opgenomen.

AJZ/Communicatie gemeente Noordwijk, tel. 071-3660451

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie