Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politie Bilthoven zamelt ruim ton in voor kankerbestrijding

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Bilthoven 3-09-2001
Opbrengst voor Kankerbestrijding overschrijdt fl. 100.000,- Al fl. 112.000,- ingezameld bij Margaret Saleminklopen.

Groot succes

District Binnensticht van de Politie Regio Utrecht organiseerde op 31 augustus voor de 12e keer de Margaret Saleminkloop. Dit evenement in Bilthoven werd weer een groot succes !

De mijlpaal
Dit jaar werd met het evenement een mijlpaal bereikt qua opbrengst voor het goede doel. De ton werd zelfs ruim gepasseerd. Groot succes

Het record

Het record In 11 jaar is dankzij de sponsors, donateurs en deelnemers aan de wedstrijd- en prestatieloop een bedrag van fl. 112.000,- ingezameld. De opbrengst van deze met vrijwilligers perfect georganiseerde aflevering (fl. 13.000,-) werd zoals gebruikelijk overhandigd aan de Nederlandse Kankerbestrijding. De Margeret Saleminkloop wordt jaarlijks georganiseerd ter nagedachtenis aan de op jeugdige leeftijd aan kanker overleden collega van de toenmalige Biltse politie, Margaret Salemink. Het succes van de 12e aflevering werd nog eens onderstreept met een nieuw recordaantal deelnemers. Maar liefst 300 in totaal.

De deelnemers

Er deden maar liefst 147 leerlingen van politieschool De Boskamp uit Leusden mee. Ook de politiejunioren waren vertegenwoordigd, evenals onze partners in veiligheid de brandweer. Natuurlijk deden er ook weer veel mensen mee die niet bij de politie of andere hulpdiensten werken. Behalve aan de Nederlandse Politiekampioenschappen 10 km kon er immers ook worden deelgenomen in een open klasse. De jongste deelnemer aan deze Margeret Saleminkloop was 8 jaar jong en de oudste was 66 jaar.

Het enthousiasme
Om 14.00 uur begon bij het sportcentrum aan de Kees Boekelaan de gezamenlijke warming-up. Met professionele begeleiding en swingend op techno-muziek warmden de enthousiaste deelnemers hun spieren op. De Margaret Saleminkloop startte om 14.30 uur. De uitstekende accommodatie van het sportcentrum, het aantrekkelijke parcours, de niet te warme buitentemperatuur, de zuurstofrijke boslucht en een verkoelend buitje maakten de omstandigheden voor de volop genietende deelnemers optimaal.
De klassementen
Er kon worden deelgenomen aan:

* de Nederlandse Politiekampioenschappen dames / heren 10 km,
* de open categorie wedstrijdloop voor dames / heren 10 km en
* de open prestatieloop voor dames en heren 5 of 10 km.
De prominenten
Korpschef van de Politie Regio Utrecht de heer Vogelzang gaf tijdens de Margaret Saleminkloop blijk van zijn grote sportieve belangstelling. Hij reikte met een lid van het Regionaal College van de Politie Regio Utrecht, burgemeester de heer Tchernoff van de gemeente De Bilt de prijzen uit aan de winnaars.

De winnaars

* Nederlands politiekampioene 10 km werd mevrouw van Lierop. Verdienstelijke 2e werd mevrouw Algera van district Binnensticht van de Politie Regio Utrecht.

* Nederlands politiekampioen 10 km werd de heer Matthijsen. Tweede werd de heer Rozendaal en verdienstelijke 3e werd de heer van Dijk uit district Rijn & Venen van de Politie Regio Utrecht.In de open categorie dames 10 km won mevrouw Kroes. Tweede en derde werden respectievelijk mevrouw van Hes en mevrouw Kappenberg.
* In de open categorie heren 10 km won de heer Zoudi met overmacht. Tweede er derde werden respectievelijk de heer v/d Mark en de heer Verkerk.

* Bij de jeugd werden Lex van Reebergen, Tim Wiggers en Eline van Laar respectievelijk 1e, 2e en 3e.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie