Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Soul/r&b ster Alicia Keys bestormt hitlijst

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BMG NEDERLAND

Soul/r&b ster Alicia Keys bestormt hitlijst

Nog geen twee weken na het uitkomen van haar single Fallin, bereikt de 20-jarige, Amerikaanse zangeres Alicia Keys de nummer 1 van de hitlijst.

De single is afkomstig van het debuutalbum Songs In A Minor. Dit album verscheen op 6 augustus en staat binnen vier weken op nummer 2 in de Mega Top 100.

De uit New York afkomstige zangeres startte haar muzikale carriere al vroeg. Op vijfjarige leeftijd begon ze met zingen en pianospelen en na de verp lichte jaren op de middelbare school meldde ze zich aan bij de Professional Performance Arts School in Manhattan. Voormalig topman van het label Arista, Clive Davis, ontdekte dit grote talent en in 1998 was het platencontract getekend. Een jaar later volgde Alicia Clive Davis naar zijn nieuwe label, J. Records . Songs In A Minor werd onlangs in Amerika uitgebracht en belandde na 1 week op de eerste plaats van de Billboard charts met inmiddels een verkoop van twee miljoen cd s.

Naast het zelf schrijven, arrangeren en produceren van de meeste tracks op haar album, werkte Alicia samen met Isaac Hayes in het nummer Rock With You en met Jermaine Dupri in Girlfriend.

Alicia Keys tourt momenteel met Maxwell door Amerika en zal in het najaar naar Europa komen voor een aantal optredens.

Voor meer informatie:
BMG Nederland
Telnr: 035-6256256


03 sep 01 12:09

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie