Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Openstelling Reineveldbrug Delft en Hoornbrug Rijswijk

Datum nieuwsfeit: 03-09-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland

openstelling Reineveldbrug Delft en Hoornbrug Rijswijk maandag 3 september, 09.30 uur Den Haag

28-08-2001

Uitnodiging
openstelling Reineveldbrug Delft en Hoornbrug Rijswijk maandag 3 september, 09.30 uur Den Haag

De provincie Zuid-Holland en HTM organiseren op maandag 3 september 2001 een persrit ter gelegenheid van de openstelling van de Reineveldbrug en de Hoornbrug. Vanaf die dag rijdt tramlijn 1 weer haar oude route over de beide bruggen van Den Haag naar Delft. Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn en mee te rijden in de speciale partytram van HTM. De tram vertrekt om 09.30 uur vanaf tramhalte Rijnstraat, naast Den Haag CS, richting Delft.

Achtergrond
Zowel de Hoornbrug als de Reineveldbrug waren aan volledige vervanging toe. De provincie heeft besloten de werkzaamheden voor beide projecten, die normaal acht maanden in beslag nemen, gelijktijdig en in een verkorte periode van drie maanden uit te voeren. Eind mei zijn de werken gestart en maandag 3 september worden beide bruggen volgens planning opgeleverd.
HTM heeft de renovaties aangegrepen om de rails op een deel van het traject van tram 1 te renoveren en waar nodig te vernieuwen. Ook is er op de Hoornbrug een vrije baan voor tram 1 gerealiseerd. Dit alles zorgt ervoor dat tram 1 beter aansluit bij de toekomstplannen. Daarnaast is stadsgewest Haaglanden bij het project van de Hoornbrug betrokken in verband met de aanleg van de nieuwe Raillijn 15, die aansluit op de wijk Ypenburg.

Tijdens de rit wordt uitleg gegeven over de reden van de renovaties van beide bruggen, welke technische aspecten daarbij kwamen kijken en op welke manier de projecten feilloos op elkaar afgestemd zijn. Het programma luidt als volgt:
09.15 uur ontvangst in de partytram, halte Rijnstraat, naast Den Haag CS
09.30 uur vertrek met partytram
09.45 uur uitleg door de heer M. Houtman, gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland over de renovatie van de Hoornbrug en de Reineveldbrug
10.15 uur gelegenheid tot vragen stellen
10.30 uur uitleg over de vernieuwde rails, de nieuwe, snellere route van tram 1 en de geplande proef op deze lijn met de meest actuele reisinformatie, door de heer P. Jansen, directeur van HTM 11.00 uur terugkomst op station

Wilt u uw komst bevestigen via bijgaande antwoordfax.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie